1. Pirmiausia pupeles pamirkome vandenyje maždaug 4 valandas, paskui išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Burokėlius mišrainei galima išvirti arba iškepti orkaitėje. Man asmeniškai kepti skanesni.
Reklama
3. Burokėlius gerai nuplauname, nusausiname ir suvyniojame į aliuminio foliją, sudedame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180-190 laipsnių temperatūros maždaug 40-60 minučių. Laikas priklauso nuo burokėlių dydžio. Įprastai aš perku pailgus burokėlius, jie greičiau iškepa/išverda ir lupasi dayg patogiau.
4. Iškeptus burokėlius atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
7. Sudedame pupeles, pagardiname druska ir pipirais ir sumaišome su jogurtu ir majonezu (dėl aštrumo galite įdėti vieną šaukštelį krienų).
8. Mišrainę galite, jeigu norisi, pagardinti susmulkintais graikiniais riešutais arba keptos duonos kubeliais.
9. Jeigu nemėgstate majonezo arba jogurto galima mišrainę pagardinti "dressingu" pagamintu iš šlakelio vandens, alyvų aliejaus, citrinos sulčių (arba obuolių actu).
10. Tikras gardumėlis valgyti su ruginės duonos riekele arba silkės gabaliuku! :)