1. Pradžioje įdarui varškę išplakame kartu su cukrumi, įmušame kiaušinį bei supilame esenciją, paplakame dar maždaug 1 minutę. Suberame kokosų drožles, gerai išmaišome.
2. Tuomet tešlai dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sviestą išsukame su cukrumi, kol sviestas pabals bei taps purus. Įmušame kiaušinį, supilame aliejų bei dar truputį paplakame. Tarpusavyje sumaišome miltų bei sviesto mišinį, minkome iki vientisos masės, jei reikia (jei masė pernelyg trapi bei manote, kad trūksta drėgmės), įpilame 1–2 valgomuosius šaukštus šalto vandens. Masė turi būti trapi bei kietoka.
Reklama
3. Tada kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, imame po gabalėlį tešlos (maždaug graikinio riešuto dydžio), formuojame rutuliuką, po to blynuką, į vidų negailint dedame kokosinio įdaro, apgaubiame jį kakavine tešla ir gražiai suformuojame vulkaniukus (tokius, kaip matote nuotraukose). Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepame maždaug 18–20 minučių (kepiau lygiai 20 minučių).
4. Galiausiai atvėsiname ant grotelių ir skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.