Ar Jums kada teko girdėti japonišką omletą, kuris yra vadinamas Tamagoyaki? Japonijoje tai yra vienas populiaresnių pikantiškų patiekalų - saikingai saldus bei sūrus viename. Iš visiškai paprastų ingredientų - kiaušinių, sojų padažo ir cukraus arba saldaus ryžių vyno, jis yra kepamas namų virtuvėse sotiems pusryčiams, kol valgytojai dar žiovauja ir trina užmiegotas akis, o nuo pusryčių atlikę gabaliukai būna dedami į priešpiečių dėžutes ("Bento"), kaip labai lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis.
Japonijos restoranuose, belipdant sušius, šio omleto (paprastai pagardinto "Dashi" sultiniu) riekelėmis būna užklojami ryžių ritinėliai. Jei valgytojai nori išsiaiškinti, ar restorano virtuvė yra labai aukštos kokybės, įprastai pirmiausia užsisako būtent šių sušių. Išties gardus japoniškas omletas - minkštas bei sultingas, sudarytas iš plonų purių sluoksnelių, tarp kurių yra patekę vos truputėlis oro ir nėra likusių ertmių, tai yra didelių oro burbulų.
Japoniškas omletas įprastai būna patiekiamas su tarkuotu baltuoju ridiku bei sojų padažu. Mums labiau įpratusiems kiaušinius valgyti su duona, tai gali pasirodyti šiek tiek keistoka ir neįprasta, bet šis omletas labai tinka su gaiviu bei traškiu šviežių daržovių garnyru. Tokį derinį skrandis lengvai suvirškins ir pavalgius organizmas visai neapsunks. Man asmeniškai, tai yra vienas mėgstamiausių kiaušinių paruošimo ir patiekimo būdų, o, jūs juk patys gerai žinote, kaip yra malonu, kai maistas, kurį labai mėgsti, dar tuo pačiu yra ir sveikas.
Omletas gaunasi geriausias, kai naudojami kiaušiniai būna naminiai ir yra naudojama varinė keturkampė keptuvė. Aš pati specialios keptuvės dar kol kas neturiu, tad galiu patvirtinti, kad šiek tiek pasipraktikavus, kuo nuostabiausiai tinka ir apskrita įprasta keptuvė.
Iškepti tokį omletą tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio ir ilgo gamybos aprašymo - svarbu tik kantrybė ir dėmesys bei atidžiai persiskaityti pilną receptą, o su praktika ateis ir įgūdžiai. Todėl pirmyn į naujų skonių pasaulį!