Kaip skaniai išvirti grikius?

2018-04-28 Autorius WorldRecipes.lt

Kaip skaniai išvirti grikius?

Ingredientai

    • grikiai: 200 gramų
    • vanduo: 400 mililitrų
    • druska
    • svogūnai: 2
    • aliejus (pakepinimui)
    • kietai virti kiaušiniai: ~4
    • sviestas: trupučio (paskaninimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirma taisyklė: Esmė yra proporcijose. Vandens VISADA naudojame dvigubai. Ne iš akies dvigubai, o labai tiksliai.
  2. 2. Antra taisyklė: Ruošiame grikius trimis etapais: užvirinkite, virkite ant mažos ugnies uždengtame puode, šutinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Trečia taisyklė: Jokiu būdu negalite kruopų maišyti, kilnoti dangčio, ar dar įpilti vandens.
  5. 4. Iš pradžių atsimatuokite puodelį kruopų. Perplaukite kokiais dviem-trim vandenimis. Iškilusius nešvarumus arba juodulius išmeskite.
  6. 5. Tuomet užpilkite dvigubu kiekiu šalto vandens bei užvirinkite ant aukštos temperatūros. Kol užverda, dar galite pamaišyti, nugriebti putas, jei tokių atsiranda.
  7. 6. Tada vandeniui užvirus, puodą sandariai uždengiame, sumažiname ugnį iki mažos bei verdame lygiai 12 minučių. Jokių dangčio kilnojimų ar maišymų. Jei dar įpilsite vandens, košė pavirs į "pliurzę".
  8. 7. Išverdame kiaušinius. Vienai lėkštei grikių aš naudoju vieną stambiai kapotą kietai išvirtą kiaušinį. Taigi galima virti 4 arba 5 vnt. Priklausomai nuo to, ar juos mėgstate.
  9. 8. Svogūnus stambiai supjaustome: puslankiais arba stambiais kubeliais. Apkepiname aliejuje, kol gražiai pagels.
  10. 9. Kol čia viską pasiruošite, košė turėtų jau būti išvirusi. Atidengusios dangtį, vandens jau neturėtų būti. Padruskiname, atsargiai pamaišome. Dabar košę paliekame šusti dar maždaug penketą minučių. Galima puodą uždengti rankšluosčiu.
  11. 10. Man pačiai verdant pagal šias taisykles košė gaunasi itin skani, biri ir neprisvyla. Tiekiame su šaukšteliu sviesto, pakepintais svogūnais bei kiaušiniu. Matysite, kaip kiekvienas grūdelis gaunasi atskiras, purus ir skanus.:)

sima

labai skanu,senai taip darau tik nededu kiaušinių
Atsakyti

Nijolė

Taip ir verdu grikius. Bet su kiaušiniu,,,, gal ir anūkėms patiks, nebėgs iš virtuvės😀
Atsakyti

Antanas Puzaras

Grikius megstu, reikes isbandyti si recepta, tik kiausinis man nelabai.
Atsakyti

Albina Ežerskienė

Pamėginsiu
Atsakyti

Audronė Jurkšaitienė

Labai skanu reiks pabandyti☺
Atsakyti

Birutė

Užmerkiu grikius iš vakaro, ryte belieka pašutinti. Svogūnėlį pakepinu su smulkia tarkute tarkuota morkyte, bei sviestuku...skanaus.
Atsakyti

undefined

Aš taip pat ruošiu, tik dar ipjaustau avokadai, tai labai skanu

Valė

Aš taip pat,pamerkiu,ryte užverdu ir apdengus palaikau 15 min.

Irena

Svogunus su grybais apkepti ir įdeti i grikius
Atsakyti

Jura Nesvarbi

Isbandziau, puikus
Atsakyti

Sigita

Pabandykit apkepti sausoj keptuvej grikius ir viska toliau taippat..skonis super
Atsakyti

Jolanta

Mano mama taip virdavo grikiu kose. Labai skanu.
Atsakyti

Onute

Grikių košė su kepintomis morkomis, svogūnais ir grybais, gaunasi puikus skonis.
Atsakyti

Laima

O aš verdu taip: Iš vakaro nuplaunu ir įpilu labai nedaug vandens - tiek, kad vos vos apsemtų. Ryta grikiai būna išbrinkę, bet tvirti ir sausi. Tada pasūdau, įdedu sviesto ir gerokai apkepinu. Sviestas įsigeria į grikius. Ir tik tada užpilu šiek tiek vandens ir paverdu, kol grikiai suminkštėja. Jei dar yra laiko, galima apsukti rankšluosčiu ir palaikyti. Tai paprasčiausias receptas. O galima apkepant su sviestu gana gausiai įtarkuoti morkų, įpjaustyti pamirkytą džiovintą baravyko galvutę.. Skanaus!
Atsakyti

Milda

Su kiaušiniais tai visai blogas derinys. Čia ligoninės maistas...
Atsakyti
Šviežių daržovių salotos
(5)
Žuvies piršteliai orkaitėje
(1)