Karšta perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė su morkomis

2024-02-21 Autorius WorldRecipes.lt

Karšta perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė su morkomis
Tokia virtų perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė su morkomis bei porais gali būti nuostabi vakarienė arba lengvesni pietūs. Tikrai patiko mintis karštą mišrainę pasigaminti su perlinėmis kruopomis, nes jos dažnai mūsų virtuvėse būna primirštos (o tai mano akimis yra didžiulė klaida). Paruošti ją itin lengva ir tikrai nesunku, pavyks kiekvienam, net ir didžiausiam virtuvės naujokui. O ir savikaina nėra didelė, tad nereiks ir piniginės daug praverti. Taigi, gaminame ir skanaujame! 

Ingredientai

    • virtos perlinės kruopos: 300 gramų
    • morkos: 2-3
    • porai: 1
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • aliejus: šlakelio
    • petražolės: ryšulėlio
    • druska: žiupsnio
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberkite pievagrybius ir pakepinkite kelias minutes.
  5. 4. Porą supjaustykite žiedais. Berkite į keptuvę ir pakepinkite.
  6. 5. Tada morkas nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Pakepinkite kartu su pievagrybiais bei poru.
  7. 6. Po kelių minučių, kai jau morkos šiek tiek suminkštėja, suberkite perlines kruopas. Pakaitinkite viską, mišrainę kartas nuo karto pamaišydamos.
  8. 7. Po to petražoles susmulkinkite ir įmaišykite į mišrainę.
  9. 8. Pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis. Patiekite ir skanaukite!