Kepta karka su bulvėmis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta karka su bulvėmis

Ingredientai

    • 1 vnt. kiaulienos karkos
    • 10 bulvių
    • svogūno
    • 3 sk. česnako
    • čili
    • 1 v.š medaus
    • 2 v.š. garstyčių
    • krapų
    • petražolių
    • pipirų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos karką dedame į greitpuodį, ant dugno pastatę nerūdijančio plieno tarpinį padėkliuką, kuris padarys tarpą tarp puodo dugno ir kiaulienos karkos, kad neprisviltų, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, čili, truputį prieskoninių žolelių, pipiro ir druskos, užpilame verdančio vandens, kad apsemtų kiaulienos karką. Uždarome puodą ir verdame 25 min.
  2. 2. Išimame karką spaustuvu sutraiškome česnaką, užberiame ant karkos, tepame arbatinį šaukštelį medaus, gausiai garstyčių, barstome pipirų ir druskos.
  3. 3. Dedame paruoštą karką į kepimo rankovę. Kepame 35 min. 180 C temperatūroje. Pabaigoje prakerpame kepimo rankovę, į susidariusį kepimo sultinį sudedame virtas ir nuluptas bulves, užpilame nuo virimo likusios sultinio, kad bulvės būtų iki pusės apsemtos ir dar kepame 15 min., kol bulvės ir karkos odelė gražiai apskrus. Į stalą teikiame su daržovių salotomis. Skanaus.

Aida

Mano vyro turbūt pats mėgstamiausias patiekalas prie alaus. Kai labai noriu palepinti būtinai gaminu karką. Pačiai irgi labai patinka, nors alaus ir negeriu. Ir visada gamindavau labai panašiai, tik medaus nedėdavau, bet kai pamėginau dabar dedu ir jį - duoda kažkokį papildomą cinkelį. Skanaus visiems :)
Atsakyti
Šaltiena greitpuodyje
(7)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)