Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

2020-06-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu
Kai tik ateina smidrų sezonas, juos reikia valgyti valgyti ir dar kartą valgyti. Šį kartą nuostabusis derinys su kiaušiniais. Išmėginkite!

Ingredientai

    • smidrai: 4
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 50 gramų
    • porai: 0,5 nedidelio
    • kiaušiniai: 1
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia porą supjaustykite žiedais, o česnaką smulkiais gabaliukais.
  2. 2. Tada smidrus nuplaukite, nulaužkite sumedėjusią jų dalį ir supjaustykite smidrus nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite dalį sviesto.
  4. tirpinamas sviestas keptuvėje
  5. 4. Sudėkite porus ir apkepinkite kelias minutes.
  6. 5. Tuomet suberkit česnaką, ir kai šis paskleis savo nuostabų kvapą, suberkite smidrus.
  7. 6. Pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes. Geriausia yra stebėti, smidrai iškepę tada, kai pakeičia žalią spalvą į smaragdinę.
  8. 7. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą.
  9. 8. Muškite kiaušinį, pabarstykite druska ir kepkite, kaip kam patinka, pilnai iškepkite, ar palikite viduje dar skystą trynį.
  10. 9. Galiausiai į lėkštę dėkite kiaušinį. Ant jo dėkite keptus smidrus su porais. Patiekite ir skanaukite!
  11. kepti smidrai su kiaušiniais
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.