1. Pirmiausia mėsą nuplaukite bei kruopščiai nusausinkite. Iš abiejų pusių mėsos gabalėlius įtrinkite druskos bei pipirų mišiniu. Palikite apie 5-10 minučių skoniams persisunkti.
2. Tuomet trijose lėkštėse atskirai paruoškite miltus, išplaktus kiaušinius bei džiuvesėlius.
3. Tada virš didesnės nei vidutiniška liepsnos įkaitinkite keptuvę. Pilkite beveik iki 1 centimetro gylio aliejų. Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs, tai patikrinkite įmerkus medinio šaukšto galą, apie kurį turi intensyviai kilti burbuliukai.
4. Po to mėsos gabalėlius po vieną gerai apvoliokite miltuose, abiem pusėm pamerkite į kiaušinį, apvoliokite džiuvesėliuose bei kepkite įkaitintuose riebaluose po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių. Mėsos gabalėlius dėkite tik vienu sluoksniu, mano 28 centimetrų skersmens keptuvėje iškart telpa 3-4 gabalėliai.
5. Gerai iškepusi kiauliena yra tikrinama perpjovus: viduje mėsa turi būti be ružavumo, o paspaudus, tekančios sultys turi būti pakankamai skaidrios. Iškepusią mėsą dėkite į lėkštę, pateikite su citrinos gabalėliu, bulvių purée arba virtomis bulvėmis, garintomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis arba šalia marinuotų daržovių. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Aš pati vengiu patiekti kartu dvi maisto rūšis keptas riebaluose, kaip pvz. "Kiaulienos karbonadas" bei keptos bulvės. Jeigu mėsa kepta riebaluose, tai prie jos daug geriau tiks neriebus garnyras, kaip pvz. virtos bulvės arba bulvių košė. O prie keptų bulvių tinka orkaitėje keptos neriebios mėsos arba žuvies kepsniai.