Paprastas ir naminis kiaulienos plovas (lietuviškas variantas)

2020-01-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Paprastas ir naminis kiaulienos plovas (lietuviškas variantas)
Štai toks plovas man primena tikrus naminius pietus pas mamą. Ji šitaip jį gamindavo, o dabar gaminu ir aš. Ir visiškai puikiai suprantu, kad tai nėra tikras plovas, kuris gaminamas su aviena, bet mums vistiek labai skanu. Pačiame recepte taip pat nėra jokių įmantrių ingredientų, dažniausiai visus turiu namie, tad ir pasigaminti labai lengva ir visai nebrangu.

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: 500 gramų
    • ryžiai: 1 stiklinės
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
  2. kiaulienos kumpis supjaustytas kubeliais
  3. 2. Daržoves nulupkite.
  4. Reklama
  5. 3. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  6. svogūnas supjaustytas smulkiais gabaliukais
  7. 4. Česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  8. česnakas supjaustytas smulkiais gabaliukais
  9. 5. Morkas supjaustykite tiesiog griežinėliais.
  10. morkos supjaustytos griežinėliais
  11. 6. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberiame daržoves ir pakepinkite, kol jos šiek tiek suminkštėja.
  12. 7. Sudėkite kiauliną. Pakepinkite, kol ji apskrunda.
  13. 8. Užpilkite maždaug 200 mililitrų vandens ir patroškinkite maždaug 20 minučių, kad kumpis būtų minkštas.
  14. 9. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  15. verdami ryžiai plovui
  16. 10. Suverskite ryžius į troškintuvą pas mėsą.
  17. 11. Įdėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir patroškinkite dar keletą minučių.
  18. 12. Labai skanu patiekti su raugintu agurku.
  19. patiektas kiaulienos plovas su raugintu agurku
Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
(2)