Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
Tomis dienomis kai nėra galimybių išsikepti šašlykų, o jų būnu labai pasiilgusi, nusprendžiu pasigaminti kiaulienos vėrinukų, kuriuos iškepti tiesiog keptuvėje. Darbo visai nedaug, o skonis tikrai puikus. Visa šeima valgo, net seilės bėga. Pamėginkite ir Jūs. :)

Ingredientai

    • kiauliena: 500 gramų (pjaustyta kubeliais)
    • česnakas: 6 skiltelių (traiškytos)
    • aitrieji paprikos gabaliukai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 1 citrinos
    • citrinos žievelės: iš 1 citrinos (tarkuotos)
    • smulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
    • vynas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje medinius iešmukus mirkome šaltame vandenyje maždaug 30 minučių prieš naudodami.
  2. mediniai pagaliukai mirkomi vandenyje
  3. 2. Visus produktus supilame į dubenį bei ganėtinai gerai išmaišome. Mėsą marinuojame mažiausiai 30 minučių.
  4. 3. Tuomet kiaulieną suveriame ant iešmukų bei vartydami kepame įkaitintoje keptuvėje apie 10 minučių. Dar po 10 minučių patiekiame su mėgiamomis salotomis.
  5. 4. Patarimas: Patiekite su špinatų bei pomidorų salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, druskos ir juodųjų pipirų padažiuku. Labai gardu.
  6. kiaulienos vėrinukai kepti keptuvėje
Chašlama su kiauliena
(6)
Klasikinis kiaulienos karbonadas
(1)