Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre

2020-05-07 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nemėgtų šašlykų. Jei tik užuodžiu, kad kaimynai kepa šašlykus, būtinai tai bėgu daryti ir aš, nes seilės pradeda kauptis. Aš šašlykus stengiuosi marinuoti įvairiai, kartais su mineraliniu, kartais su obuolių sultimis, kartais su majonezu ir garstyčiomis. Bet dažniausiai vistiek grįžta receptas su kefyru. Man jis tikriausiai pats geriausias, bet vis bandau ir kitus, kad šis neatsibostų. :)

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 2 kilogramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • kefyras: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustykite stambokais gabaliukais.
  2. kiaulienos sprandinė supjaustyta stambokais gabaliukais
  3. 2. Svogūną nulupkite.
  4. nulupamas svogūnas
    Reklama
  5. 3. Česnaką irgi nulupkite.
  6. 4. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  7. svogūnas supjaustytas pusžiedžiais
  8. 5. Česnaką pasmulkinkite.
  9. pasmulkintas česnakas
  10. 6. Česnaką ir svogūnus suberkite ant kiaulienos gabaliukų.
  11. 7. Pabarstykite pipirais ir užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite.
  12. 8. Leiskite kiek pasimarinuoti (bent pusvalandį).
  13. 9. Po to sunerkite mėsą ant iešmų.
  14. 10. Prieš kepdami pabarstykite druska.
  15. 11. Kepkite ant gerai įkaitintų žarijų.
  16. kepamas kiaulienos šašlykas ant žarijų
  17. 12. Iškeptus patiekite su mėgstamu garnyru ir lepinkitės!
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)