1. Pirmiausia sumaišome kiaulienos faršą, svogūno laišką, morką bei česnaką.
2. Tada įmaišome likusius ingredientus ir gerai suminkome.
Reklama
3. Paliekame pastovėti maždaug 15-45 minutes.
4. Tuomet pasiruošiame lentelę, pabarstytą miltais, deėti koldūnams ir dubenėlį su vandeniu.
5. Dedame maždaug po 1,5 arbatinio šaukštelio įdaro į lakštą, pusę lakšto patepame su vandeniu palei kraštą, suspaudžiame per vidurį arba iš krašto (priklausomai nuo norimos formos) ir formuojame lenkdami kraštą ir darydami bangeles.
6. Kepimas: Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus.
7. Kepame maždaug 2-3 minutes kol susidarys traški auksinė plutelė.
8. Pilame atsargiai 150-200 mililitrų verdančio vandens.
9. Uždengiame dangčiu ir kepame-gariname neatidengiant maždaug 10-14 minučių arba kol nebeliks vandens.
10. Kai jau nebelieka vandens, atidengiame, įpilame truputį sezamo aliejaus (nebūtinai) ir kepame maždaug 2-3 minutes kol vėl susidarys traški plutelė.
11. Garinimas: Gariname garinimo puode maždaug 10-12 minučių.
12. Valgome pamirkydami į sojos padažą su trupučiu čili padažo arba čili aliejaus. Skanaus!
13. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.