Labai šokoladinis tortas su maskarponės kremu

2024-10-01 Autorius IPKitchen

Labai šokoladinis tortas su maskarponės kremu
Labai šokoladinis tortas su maskarponės kremu yra sodrus ir intensyvaus skonio desertas, kuriame susilieja tamsus, švelnus šokolado biskvitas ir lengvas, kreminis maskarponės sūrio sluoksnis. Šokolado mėgėjams šis tortas bus tikras džiaugsmas. Maskarponės kremas suteikia gaivumo ir švelnumo, sušvelnindamas intensyvų šokolado skonį, o tortas išlaiko malonų balansą tarp saldumo ir kartumo. Puikiai tinka šventėms ar ypatingoms progoms, kai norisi kažko tikrai ypatingo.

Nurodyti ingredientų kiekiai recepte skirti kepti 18cm dydžio torto formoje.

Redaktorės Vaidos komentaras - tobulas tortas mėgstantiems sodrius, šokoladinius desertus. Papuoškite pagal savo fantaziją uogomis, šokoladu ar kitaip. Vieną biskvito sluoksnį galite pabarstyti smulkiai kapotais riešutais, turėsite traškų sluoksnį. Tortas saldus, tobulai tiks prie puodelio nesaldintos arbatos ar kavos. 

Ingredientai

    Biskvitams:
    • Pienas: 125 ml
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 100 g
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š,
    • Kakava: 40 g
    • Soda: 1 arb. š.
    • Obuolių actas: 1 arb. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: 0,5 arb. š.
    • Aliejus: 60 ml
    • Miltai: 150 g
    Kremui:
    • Sviestas: 100 g (kambario temperatūros)
    • Cukraus pudra: 70 g
    • Juodasis šokoladas: 180 g
    • Maskarponės sūris: 300 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitams kiaušinius mušti į dubenį, supilti pieną, suberti vanilinį cukrų, cukrų, pilti aliejų ir actą. Viską išplakti rankiniu plaktuvu.
  2. 2. Į išplaktą masę suberti persijotus miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir kakavą. Ir dar kartą viską išplakti.
  3. išplakta tešla
  4. 3. Torto formos dugną ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą ir išlyginti paviršių.
  5. 4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir biskvitą kepti apie 35 min.
  6. 5. Iškepusiam biskvitui leisti pilnai atvėsti ir tuomet padalinti į tris dalis.
  7. perpjauti biskvitai
  8. 6. Kremui šokoladą ištirpinti garų vonelėje ir sudėti į dubenį kartu su kambario temperatūros sviestu. Ten pat suberti cukrų ir viską gerai išplakti.
  9. 7. Į šokolado masę sudėti maskarponės sūrį ir išplakti iki vientisos, kreminės tekstūros.
  10. 8. Ant lygaus pagrindo dėti pirmą biskvitą, aptepti paruoštu kremu. Taip susluoksniuoti tortą. Papuošti kaip norisi ir tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Labai šokoladinis tortas su maskarponės kremu
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)