Lietuviška mišrainė - vinegretas

2017-10-17 Autorius Segebutės užrašai

Lietuviška mišrainė - vinegretas

Ingredientai

    • marinuoti burokėliai: 1 indelio - 420 gramų (arba 1 didelis virtas burokas + 1 valgomasis šaukštas obuolių acto)
    • žalieji žirneliai: 1 indelio - 420 gramų
    • bulvės: 3 (didelės)
    • morkos: 4 (didelės)
    • kiaušiniai: 4
    • marinuoti agurkėliai: 4-6
    • saldieji svogūnai: 0,5 (saldūs būna didžiuliai, rudų lukštų svogūnai)
    • Relišas: 2 šaukštų (arba 2-3 saldžiai marinuoti vokiški agurkėliai)
    • švelnaus skonio majonezas: 0,5 stiklinės
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuplaukite bei virkite su lupenomis apie 20 minučių.* Morkas nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 13 minučių.* Tada išvirusias daržoves ataušinkite sausai, t.y. išpilkite visą vandenį bei palikite aušti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
  2. 2. Tuomet kiaušinius virkite apie 9-10 minučių.* Perliekite šaltu vandeniu, galite pridėti ledukų - atvės greičiau.
  3. 3. Po to supjaustykite burokėlius, bulves, morkas, agurkus bei kiaušinius maždaug 5 mm kubeliais.
  4. 4. Visus mišrainės produktus, prieskonius bei majonezą dubenyje išmaišykite ir palikite šaltai 2-12 valandų. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas *: - virimo laikas yra pradedamas skaičiuoti nuo skysčio užvirimo (burbuliavimo) pradžios.

Aistė

Kokia skani gavosi.... :) Tikrai pateks į TOP5 mėgstamiausių mišrainių. Niekada nebuvau tokios valgiusi. Ačiū už pasidalinimą.
Atsakyti

Genovaitė

Kūčioms nedera gaminti su kiaušiniais ir majonezu. Nebent, Kalėdoms...
Atsakyti

Saulius

Tuomet aliejus taip pat netinka kucioms
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)