Lietuviška mišrainė - vinegretas

2017-10-17 Autorius Segebutės užrašai

Lietuviška mišrainė - vinegretas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • marinuoti burokėliai: 1 indelio - 420 gramų (arba 1 didelis virtas burokas + 1 valgomasis šaukštas obuolių acto)
    • žalieji žirneliai: 1 indelio - 420 gramų
    • bulvės: 3 (didelės)
    • morkos: 4 (didelės)
    • kiaušiniai: 4
    • marinuoti agurkėliai: 4-6
    • saldieji svogūnai: 0,5 (saldūs būna didžiuliai, rudų lukštų svogūnai)
    • Relišas: 2 šaukštų (arba 2-3 saldžiai marinuoti vokiški agurkėliai)
    • švelnaus skonio majonezas: 0,5 stiklinės
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuplaukite bei virkite su lupenomis apie 20 minučių.* Morkas nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 13 minučių.* Tada išvirusias daržoves ataušinkite sausai, t.y. išpilkite visą vandenį bei palikite aušti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
  2. 2. Tuomet kiaušinius virkite apie 9-10 minučių.* Perliekite šaltu vandeniu, galite pridėti ledukų - atvės greičiau.
  3. Reklama
  4. 3. Po to supjaustykite burokėlius, bulves, morkas, agurkus bei kiaušinius maždaug 5 mm kubeliais.
  5. 4. Visus mišrainės produktus, prieskonius bei majonezą dubenyje išmaišykite ir palikite šaltai 2-12 valandų. Skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas *: - virimo laikas yra pradedamas skaičiuoti nuo skysčio užvirimo (burbuliavimo) pradžios.

Aistė

Kokia skani gavosi.... :) Tikrai pateks į TOP5 mėgstamiausių mišrainių. Niekada nebuvau tokios valgiusi. Ačiū už pasidalinimą.
Atsakyti

Genovaitė

Kūčioms nedera gaminti su kiaušiniais ir majonezu. Nebent, Kalėdoms...
Atsakyti

Saulius

Tuomet aliejus taip pat netinka kucioms