marinuoti burokėliai: 1 indelio - 420 gramų (arba 1 didelis virtas burokas + 1 valgomasis šaukštas obuolių acto)
žalieji žirneliai: 1 indelio - 420 gramų
bulvės: 3 (didelės)
morkos: 4 (didelės)
kiaušiniai: 4
marinuoti agurkėliai: 4-6
saldieji svogūnai: 0,5 (saldūs būna didžiuliai, rudų lukštų svogūnai)
Relišas: 2 šaukštų (arba 2-3 saldžiai marinuoti vokiški agurkėliai)
švelnaus skonio majonezas: 0,5 stiklinės
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuplaukite bei virkite su lupenomis apie 20 minučių.* Morkas nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 13 minučių.* Tada išvirusias daržoves ataušinkite sausai, t.y. išpilkite visą vandenį bei palikite aušti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
2. Tuomet kiaušinius virkite apie 9-10 minučių.* Perliekite šaltu vandeniu, galite pridėti ledukų - atvės greičiau.
3. Po to supjaustykite burokėlius, bulves, morkas, agurkus bei kiaušinius maždaug 5 mm kubeliais.
4. Visus mišrainės produktus, prieskonius bei majonezą dubenyje išmaišykite ir palikite šaltai 2-12 valandų. Skanaukite!
5. Pastebėjimas *: - virimo laikas yra pradedamas skaičiuoti nuo skysčio užvirimo (burbuliavimo) pradžios.
Aistė
Kokia skani gavosi.... :) Tikrai pateks į TOP5 mėgstamiausių mišrainių. Niekada nebuvau tokios valgiusi. Ačiū už pasidalinimą.
Atsakyti
Genovaitė
Kūčioms nedera gaminti su kiaušiniais ir majonezu. Nebent, Kalėdoms...
Atsakyti
Aistė
Atsakyti
Genovaitė
Atsakyti
Saulius