Tai yra mano firminis marinuotos silkės receptas su svogūnais, actu ir cinamonu. Daug metų šitaip darau, kai norisi tikros klasikos. Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis.
Ingredientai
silkės filė: 4 (galima imti kiek norisi bei kokią tik norisi silkę)
svogūnai: 1 didelio (galima ir daugiau)
vanduo: 10 valgomųjų šaukštų
cukrus: 10 nubrauktų arbatinių šaukštelių
9% actas: 10 arbatinių šaukštelių
cinamonas
kvepiantieji pipirai
kalendros grūdeliai
garstyčių sėklos
lauro lapeliai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių silkės file supjaustykite norimais gabaliukais
2. Svogūnus plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Į indą, kurį bus galima uždengti (aš naudoju tiesiog stiklainį), dėkite eilutę silkutės, pabarstykite cinamonu (aš pati beriu nemažai), tuomet eilutę svogūnų, barstykite kalendros ir garstyčių grūdeliais, maltais kvepiančiais pipirais, palaužykite lauro lapelį, po to vėl eilutę silkutės ir taip toliau.
Reklama
3. Pasiruoškite marinatą: Virintą atvėsintą vandenį sumaišykite su cukrumi bei actu, maišykite kol ištirps cukrus. Tuomet marinatu užpilkite susluoksniuotą silkutę, indą uždenkite bei pastatykite į šaldytuvą mažiausiai per visą naktį.
4. Gaunasi labai skani stipriai saldžiarūgštė silkutė, itin tinka su karštomis bulvėmis. Su prieskoniais galima varijuoti pagal savo skonį, marinato kiekį taip pat galima daryti įvairų. Valgant galima užsipilti aliejaus (koks labiau patinka), aš pilu šlakelį sėmenų aliejaus. Ir gardu, ir sveika.
5. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Nijole
Galvoju bus labai skanu, jau dabar seiles bega.. taip skanu...
Atsakyti
Nijole
Atsakyti
Kaimietis
Atsakyti