Maskarponės tortas su citrininiu kremu

2024-11-20 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Maskarponės tortas su citrininiu kremu
Šis maskarponės tortas su citrininiu kremu yra tikra gaivos ir saldumo harmonija, puikiai tinkanti tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasilepinimui. Purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir gaivus citrininis pertepimas sukuria tobulą skonio derinį, kuris pradžiugins net išrankiausius smaližius.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Maskarponės sūris: Jei neturite maskarponės, galite naudoti kreminę varškę arba rikotą, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.
  • Grietinėlė: Vietoje 36% riebumo grietinėlės galima naudoti 30% riebumo grietinėlę, tačiau kremas gali būti mažiau standus.
  • Citrinos: Jei neturite šviežių citrinų, galite naudoti citrinų sultis iš buteliuko, tačiau šviežios citrinos suteikia intensyvesnį skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Citrininis kremas: Citrininį kremą („lemon curd“) galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės. Jis puikiai tinka ne tik tortui, bet ir skrebučiams ar kitiems desertams.
  • Biskvitas: Kad biskvitas būtų purus ir lengvas, svarbu gerai išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą, kad nesumažėtų tūris.
  • Kremo paruošimas: Plakant grietinėlę, svarbu neperplakti, kad ji netaptų sviestu. Želatiną į kremą įmaišykite atsargiai, kad nesusidarytų gumuliukų.

Kalorijos:

  • Iš viso: Apie 4800 kcal
  • Vienoje porcijoje (1/8 torto): Apie 600 kcal

Ingredientai

    Biskvitui (kepimo forma 24 cm, skersmens):
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Šiltas vanduo: 2 valg. šaukštai
    • Cukrus: 120 g
    • Miltai: 75 g
    • Krakmolas: 75 g
    • Druska: žiupsnelis
    Maskarponės kremui:
    • Grietinėlė (~36% riebumo): 400 ml
    • Maskarponės sūris: 500 g
    • Cukraus pudra: 6 valg. šaukštai
    • Želatina: 1,5 valg. šaukšto
    • Vanduo (želatinai): 50 ml
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis
    Citrininiam kremui:
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Didelės citrinos: 2 vnt.
    • Sviestas: 120 g
    • Cukrus: 200 g
    • Druska: žiupsnelis
    Biskvitų sulaistymui:
    • Citrinos sultys: iš 0,5 citrinos
    • Cukrus: 1 arb. šaukštelis
    • Vanduo: 100 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Citrininio kremo paruošimas: Užkaiskite puodą su vandeniu ir ant jo uždėkite karščiui atsparų dubenį, kad susidarytų garų vonelė.
  2. 2. Dubenyje sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol jis visiškai ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirame inde sumaišykite cukrų, druską, kiaušinius, citrinų sultis ir tarkuotą citrinų žievelę. Gerai suplakite iki vientisos masės.
  5. 4. Kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite į ištirpusį sviestą. Maišydami kaitinkite ant garų vonelės, kol kremas pradės tirštėti. Svarbu nuolat maišyti, kad masė nepridegtų prie indo kraštų.
  6. 5. Paruoštą kremą supilkite į stiklainį ir atvėsinkite. Kremo kiekis yra apie 500 ml – tortui reikės mažiau, likutį laikykite šaldytuve iki savaitės.
  7. 6. Biskvito paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  8. 7. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius plakite su cukrumi ir šiltu vandeniu, kol masė taps šviesi ir puri.
  9. 8. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.
  10. 9. Trynių masę sumaišykite su miltais ir krakmolu. Maišykite šaukštu, kol masė taps vientisa.
  11. 10. Atsargiai įmaišykite plaktus baltymus, kad išsaugotumėte purumą.
  12. 11. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į formą.
  13. 12. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol biskvitas taps aukso spalvos ir elastingas. Atvėsinkite, tada padalinkite į tris lygias dalis.
  14. 13. Maskarponės kremo paruošimas:Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite brinkti.
  15. 14. Maskarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
  16. 15. Grietinėlę plakite, kol susidarys standžios putos. Po truputį ją įmaišykite į maskarponės masę.
  17. 16. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje, šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kremo masę, nuolat maišydami.
  18. 17. Sirupo paruošimas:Sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį, kol cukrus visiškai ištirps.
  19. 18. Torto surinkimas:Naudokite konditerinį žiedą arba atsegamą torto formą. Ant pagrindo padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir sulaistykite jį sirupu.
  20. 19. Ant biskvito užtepkite citrininio kremo sluoksnį, tada užtepkite trečdalį maskarponės kremo.
  21. 20. Uždenkite antruoju biskvito sluoksniu, pakartokite sulaistymą sirupu, citrininio kremo ir maskarponės kremo sluoksnius.
  22. 21. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvito sluoksnį, sulaistykite sirupu ir aptepkite likusiu maskarponės kremu.
  23. 22. Išlyginkite torto paviršių ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, kad sutvirtėtų.
  24. 23. Dekoravimas:Papuoškite tortą pagal savo fantaziją: naudokite citrinų griežinėlius, šokolado drožles, šviežias uogas ar valgomus gėlių žiedlapius.
  25. 24. Patiekite ir mėgaukitės!
Maskarponės tortas su citrininiu kremu
Maskarponės tortas su citrininiu kremu
Šoko-bananinis tortas
(7)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Tortas "Vyšnių korys"
(7)