Gaivus braškinis tortas su Philadelphia, be įprastinių miltų

2024-10-05 Autorius minus_trisdesimt

Gaivus braškinis tortas su Philadelphia, be įprastinių miltų
„Gaivus braškinis tortas be miltų“ yra ne tik lengvas vasaros desertas, bet ir sveikesnė alternatyva tradiciniams kepiniams. Šio torto pagrindas – migdolų miltai, kurie puikiai tinka žmonėms, vengiantiems glitimo ar norintiems sumažinti suvartojamų angliavandenių kiekį. Migdoluose gausu naudingų riebalų, kurie padeda palaikyti gerą širdies sveikatą ir suteikia ilgalaikės energijos. Taip pat, braškės yra puikus vitamino C šaltinis, o jų antioksidantai prisideda prie organizmo apsaugos nuo laisvųjų radikalų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Stevia arba cukrus: galite keisti kokoso cukrumi arba medumi.
  • Philadelphia sūris: vietoj jo galima naudoti mascarponę ar varškės kremą.
  • Braškinis jogurtas: galite pakeisti graikišku jogurtu, pridėdami braškių tyrės.
  • Braškės: jei braškių sezonas pasibaigė, galite naudoti šilauoges arba konservuotus persikus.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad želatina nepaliktų gumulėlių, ją reikėtų ištirpinti šiltame skystyje ir leisti šiek tiek atvėsti prieš dedant į jogurto masę. Taip pat, braškes galite šiek tiek pašaldyti prieš plakant, kad sluoksniai būtų gaivesni.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Migdolų miltai yra puikus vitamino E, magnio ir antioksidantų šaltinis, padedantis išlaikyti sveiką širdį ir odą. Tačiau, kadangi migdoluose yra daugiau kalorijų, svarbu vartoti šį tortą saikingai.

Kalorijos

  • Viso torto kalorijos: apie 1000 kcal (priklausomai nuo naudojamų saldiklių). 
  • Vienos porcijos kalorijos: apie 167 kcal. 

Ingredientai

    • Migdolų miltai: 90 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Stevia (arba cukrus): 2 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 0,5 a. š.
    • Druska: žiupsnelis
    I sluoksniui:
    • Philadelphia sūris: 100 g
    • Braškinis jogurtas: 200 g
    • Želatina: 20 g
    • Šviežios braškės: kelių vienetų
    II sluoksniui:
    • Šviežios braškės: apie 300 g
    • Želatina: 13-15 g
    • Stevia: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito paruošimas: Kiaušinius plakite su stevija iki purios masės.
  2. 2. Po truputį įmaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. 3. Gautą masę supilkite į formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  4. 4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite per pusę.
  5. 5. I sluoksnio gamyba: Mikseriu suplakite Philadelphia sūrį ir braškinį jogurtą.
  6. 6. Įdėkite smulkintų braškių ir supilkite ištirpintą želatiną. Šią masę pilkite ant pirmo biskvito sluoksnio.
  7. 7. II sluoksnio gamyba: Braškes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  8. 8. Įmaišykite steviją ir supilkite želatiną. Leiskite sluoksniams pastingti šaldytuve bent 3-4 valandas arba per naktį.
  9. 9. Torto surinkimas: Pirmą biskvito sluoksnį įdėkite į kepimo formą, pilkite pirmąjį kremą, uždėkite antrą biskvitą ir lengvai jį paspauskite.
  10. 10. Pabaigoje užpilkite antrą braškių sluoksnį ir vėl palikite šaldytuve iki galutinio sustingimo.
  11. 11. Santrauka: „Gaivus braškinis tortas be miltų“ – tai sveika ir gardi alternatyva tradiciniams desertams. Šis tortas lengvai pagaminamas ir tinka vasaros vakarėliams ar ypatingoms progoms, kuriose norisi kažko gaivaus ir ne per saldaus.
Gaivus braškinis tortas su Philadelphia, be įprastinių miltų
Gaivus braškinis tortas su Philadelphia, be įprastinių miltų
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Morenginis tortas su kavos kremu ir datulėmis
(3)
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)
Karamelinis tortas
(11)
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)