Orkaitėje kepti smidrai su šonine sluoksniuotoje tešloje

2024-05-25 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti smidrai su šonine sluoksniuotoje tešloje
Kol dar nespėjo visiškai pasibaigti smidrų sezonas dalinuosi su jumis su savo naujausiu atradimu. Itin greitu smidrų užkandžiu su šonine ir sluoksniuota, kuris vertas visų pagyrų. Man asmeniškai tai tikras atradimas, kuris labai patiko. Galiu drąsiai patikinti, kad taip gaminsiu dar ne kartą. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums!

Beje, nors aš šiuos smidrus kepus orkaitėje, bet esant norui ir egzistuojant galimybei, juos taip pat puikiai galima iškepti ant grilio.

Ingredientai

    • smidrai: 6
    • šalto rūkymo šoninė: 6 juostelių
    • sluoksniuota tešla: 2 lakštų
    • kiaušiniai: 1 (patepimui)
    • kmynai: 1 valgomojo šaukšto (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuotą tešlą atitirpinkite.
  2. 2. Tada smidrus apsukite šoninės juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Jau atitirpusią tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Jomis taip pat apsukite smidrus.
  5. 4. Tuomet dėkite į kepimo indą išklotą su kepimo popieriumi.
  6. 5. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite kmynais.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!