Pavasarinės braškių salotos

2020-03-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pavasarinės braškių salotos
Labai skanias salotas pasidariau visiškai netikėtai. Būdama darbe sugalvojau, kad būtinai jas pasigaminsiu ir duotą sau pažadą ištesėjau, nes buvau labai pasiilgusi tokio maisto ir namie turėjau fetos, kuri prašyte prašėsi būti sunaudota. Kadangi fetos sūrį be galo mėgstu, tai ir salotos gavosi ne tik gaivios, bet ir labai skanios. 

Ingredientai

    • salotų mišinio: 1 sauja (sultenės, rukola, burokėlių lapai...) 
    • braškių: 4
    • fetos sūrio: 100 gramų
    • raudonųjų svogūnų: 1/2
    Užpilas:
    • alyvuogių aliejaus: 2-3 valgomieji šaukštai
    • obuolių acto: 1 valgomasis šaukštas
    • skysto medaus: 1 valgomasis šaukštas
    • aguonų: žiupsnelis 
    • maltų pipirų: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Užpilui: Visus ingredientus skirtus užpilui sumaišykite ir atidėkite į šalį.
  2. 2. Tuomet į lėkštę dėkite salotų mišinį, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas braškes, dėkite sulaužytą gabalėliais fetos sūrį.
  3. 3. Pasiruoštu užpilu pašlakstykite salotas ir jas permaišykite. Patiekite ir skanaukite!
  4. salotos su braškėmis
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)
Pankolio salotos
(4)