1. Iš pradžių dideliame dubenyje sumaišykite mieles, vieną valgomąjį šaukštą cukraus bei 100 mililitrų šilto vandens. Maišykite kol ištirpsta mielės. Palikite pastovėti maždaug 10-15 minučių tam, kad mielės pradėtų veikti, kol masė pradės burbuliuoti.
2. Tuomet į dubenį su mielėmis supilkite dar 200 mililitrų šilto vandens, įmaišykite druską bei pusę miltų. Po truputį berkite likusius miltus bei minkykite tešlą tol, kol ji nustos lipti prie rankų.
3. Tada padarykite iš tešlos kamuoliuką, padėkite jį į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele bei palikite tol, kol tešla padidės dvigubai. Jeigu norisi riestainius kepti pusryčiams, palikite tešlą per naktį šaldytuve. Nors ten ir ganėtinai šalta, bet per dešimt – dvylika valandų tešla kuo nuostabiausiai iškyla.
4. Po to padalinkite tešlą į vienodo dydžio gabaliukus. Iš kiekvieno gabaliuko padarykite kamuoliuką, jį šiek tiek suplokite ir medinio šaukšto galu, per vidurį šaukšto kotu padarykite skylę. Pirštais dar šiek tiek tą skylę padidinkite. Padėkite ant miltuoto paviršiaus bei uždenkite rankšluosčiu.
5. Paskui didelį puodą pripildykite vandeniu iki pusės, suberkite į jį likusius tris šaukštus cukraus. Užvirinkite. Sudėkite kelis riestainius taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Virkite 1-2 minutes, apverskite ir virkite dar tiek pat. Su kiaurasamčiu išimkite iš vandens, nusausinkite, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei apibarstykite sezamo sėklomis (man pačiai šį kartą visi riestainiai į vieną kepimo skardą netilpo).
6. Galiausiai kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Lepinkitės!
7. Pastebėjimas: Patys gardžiausi jie ką tik iškepti, kitą dieną pasidarys kiek kietoki. Labai gardu juos valgyti tiesiog su sviestu.
8. Rekomendacija: Daugiau riestainių receptų rasite: Riestainiai.