Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis

2020-06-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis
Aš truputėlį pakvaišau dėl smidrų. Bet iš tiesų, jie man tikrų tikriausias ir skaniausias pavasario atradimas. Valgydama mėgaujuosi, kol dar jų sezonas.
Šiandien pusryčiams paruošiau virtus kiaušinius be lukšto. Patiekiau su keptais smidrais, ridikėliais ir „Serrano“ kumpiu. Kumpį jūs rinkitės kokį labiausiai mėgstate, puikiai tinka ir „Parmos“ ar tiesiog vytintas kumpis, o galbūt net šoninė. Linkiu skanių pusryčių. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • smidrai: 8
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • vytintas kumpis (aš naudojau „Serrano“): 50 gramų
    • ridikėliai: 4
    • laiškiniai česnakai: pundelio
    • krapai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Maistinę plėvelę sukarpykite į 4 nedidelius kvadratėlius. Ją patepkite aliejumi.
  2. 2. Muškite po vieną kiaušinį ir susukite maistinę plėvelę į pundelius, kad kiaušinis neišbėgtų.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite virti į verdantį vandenį, jei norite labai skysto 3 – 4 minutėms, vidutinio skystumo 5 – 6 minutėms. Aš pati verdu 4 minutes.
  5. 4. Smidrus nuplaukite. Nulaužkite sumedėjusią dalį.
  6. 5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes. Pabarstykite druska bei pipirais.
  7. 6. Į lėkštes dėkite smidrus, kiaušinius, griežinėliais pjaustytus ridikėlius, kumpio gabaliukus. Pabarstykite smulkintais žalumynais. Skanaus.
  8. patiekti pusryčiai kiaušinis smidrai ir kumpis
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų pusryčiams rasite: Pusryčių receptai.
Pomidorai su keptu varškės sūriu
(1)
4 rūšių kesadilijos keptos orkaitėje
(1)