vištiena: ~800 gramų (šlaunelės, sparneliai arba karkasas)
žalumynai (petražolės, krapai)
druska
pipirai
lauro lapai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną dėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite ir pirmo užvirimo vandenį nupilkite. Tada į puodą vėl pripilkite vandens, sudėkite prieskonius (petražolių ir krapai nedėkite), pasūdykite bei užvirkite. Kad vištienos sultinys gautųsi skaidrus, tik užvirus vandeniui ugnį sumažinkite iki minimumo. Visame virimo procese kartas nuo karto nugraibykite susidariusios putos. Vištienos sultinį virkite maždaug 2-2,5 valandos.
2. Kad vištienos sultinys būtų dar skaidresnis, baigusios virti jį atvėsinkite bei nukoškite per marlę. Sultinį pilkite į lėkštes bei papuoškite kapotais žalumynais. Mėgaukitės vienu arba naudokite kitiems patiekalams:)
Reklama
3. Rekomendacija: Daugiau sultinių receptų rasite: Sultiniai.