Riešutiniai sausainiai be miltų

2017-10-25 Autorius Jurgittos receptai

Riešutiniai sausainiai be miltų

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • anakardžių riešutai: 120 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • kiaušinių baltymai: 1 (didelio)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia riešutus sumalkite iki smulkių gabalėlių. Sumaišykite juos su cukrumi. Tada baltymą su druska išplakite iki standumo (masė turi būti blizgiu paviršiumi, laikyti savo formą bei apvertus dubenį nekristi iš jo).
  2. 2. Tuomet sumaišykite baltymus su riešutais. Dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos ant su kepimo popieriumi išklotos skardos, paspauskite, kad suteiktumėte sausainio formą. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių. Prisilietus pirštu sausainis vis dar būna minkštas, bet jo paviršius jau nebelimpa. Išjunkite orkaitę bei palikite sausainius apie 40–60 minučių šiltoje orkaitėje. Skanaukite!
  3. Reklama
  4. 3. Pastaba: Riešutus galima naudoti, kokius tik norisi. Galima maišyti ir kelių rūšių.