Silkė su morkomis, aguonomis, razinomis, graikiniais riešutais ir cinamonu pagal Beatą

2022-12-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkė su morkomis, aguonomis, razinomis, graikiniais riešutais ir cinamonu pagal Beatą
Kartais net pati labai sunkiai galiu patikėti, kaip prie silkės idealiai dera cinamonas. Aš tikrai kiekvienais metais su silke vis bandau išgaminti, ką nors nauja, ragauti ir ieškoti vis naujų derinių. Tik gaminant ir ieškant atrandi pačius skaniausius ir labiausiai patinkančius derinius. Šį kartą itin įdomus derinys su morkomis, aguonomis, razinomis, graikiniais riešutais ir cinamonu. Pagyrė visa šeima, tad tai ženklas, kad reikia šiuo receptu pasidalinti ir su Jumis visais. Tad būtinai jau pamėginkite, nieko nelaukdami! 

Ingredientai

    • silkės filė: 4
    • svogūnai: 1 
    • morkos: 4
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • razinos: 1 saujos
    • smulkinti graikiniai riešutai: 1 saujos
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto (galima ir kiek mažiau, pagal skonį)
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkės filė supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Tada morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais.
  3. 3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 5. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios šiek tiek apskrunda ir suminkštėja. Pabarstykite cukrumi, įpilkite dar aliejaus ir pakaitinkite maždaug 7-10 minučių.
  6. 6. Suberkite aguonas, cinamoną ir graikinius riešutus. Gerai išmaišykite ir patroškinkite viską maždaug 5-7 minutes.
  7. 7. Paruoštą pagardą atvėsinkite ir patiekite su silkės gabaliukais. Skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su morkomis, aguonomis, razinomis, graikiniais riešutais ir cinamonu pagal Beatą
Tešloje kepta silkė
(45)