Skaniausi rauginti agurkai žiemai stiklainiuose

2020-10-19 Autorius Nekenčiu virtuvės

Skaniausi rauginti agurkai žiemai stiklainiuose
Daugybe dietologų teigia, kad rauginti agurkai yra naudingesni žmogaus organizmui nei švieži. Fermentacijos procesu agurkai patampa tokie, kad juos geriau įsisavina virškinimo traktas. Tačiau reikia pripažinti, kad nepaisant naudingumo rūgštesni agurkai nėra pats populiariausias patiekalas. O kuo arčiau būna pavasaris, tuo jie tampa dar rūgštesni. Tačiau dabar sugebėjau atrasti patį skaniausią būdą raugti agurkus žiemai stiklainiuose. Gaunasi kažkas tokio... žodžiais net sunku apibūdinti. Turite paskanauti ir paragauti, kad suprastumėte, kaip gerai gaunasi. Gaminam ir mėginam, iki pat pavasario turėsite agurkų, kurių skonis tarsi šviežiai paraugtų! ;)

Ingredientai

    • agurkai: kiek tilps
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 1 šaukšto
    • druska: 3 šaukštų (100 gramų)
    Stiklainiui:
    • pipirai: 5 grūdelių
    • krienų šaknis: gabaliuko
    • vyšnių lapai: poros
    • serbentų lapai: poros
    • krapų žiedynai: 1
    • česnakas: 2-3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudėkite prieskonius bei agurkus į stiklainį. Šiame mūsų recepte yra labai svarbi švara. Švariame vandenyje perplaukite prieskonius bei agurkus.
  2. 2. Agurkams būtinai nupjaukite galiukus, druska privalo gana greitai įsigerti į agurką.
  3. 3. Šiltai palaikykite porą dienų, kad agurkai fermentuotusi bei įsigertų druska ir skoniai.
  4. 4. Po šito nupilkite vandenį ir įpilkite šalto vandens.
  5. 5. Laikykite agurkų stiklainius vėsiai. Super receptas. Tikrai nenuvils. Skanaus! ;)
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Violeta

Čia parašyta tokioms šeimininkėms kurios niekada nieko negamina. Tikra šeimininkė senai turi savo receptus ir gamina pagal juos.
Atsakyti

Danutė

1 litras vandens 3 šaukštai druskos 3-5d rauginu, nupilu tą sūrimą ir užpilu šaltu vandeniu ir į rūsį.
Atsakyti

Aš tik dabar pamačiau,kad žmonės dar nelabai gerai supranta patį rauginimo procesą. Aiškinu paprastai. Užraukite agurkus tradiciškai :

Druskos dėkite 71,4 g.litrui vandens, arba i kg. druskos 14 litr. vandens. Krapus, vyšnių lapus,serbentu lapus, krienus, česnakus ir visa kita dekite pagal savo skonį ir agurkus užraugite į turimą indą. . Po trijų parų ištraukite ir visus agurkus sudėkite i stiklainius, aišku švariai išplautus. belieka užpilti šaltu vandeniu ir užsukti dangtelius. Geriau laikyti šaltoje patalpoje. Stiklainius naudoju kuo mažesnes talpos.Pabandykite mažesni kiekį ir pamatysite viskas gausis kuo pui kiausiai.susirasite skonius ir nereiks ne kausti nei prašyti recepto. Pagarbiai Albertas.
Atsakyti

Audrs

Druskos reikia dėti kiek parašyta, nes po to nupilamas tas vanduo ir užpilama šaltu vandeniu be druskos
Atsakyti

Nida

Čia kur užvirini vandenį ,tai jau kitas receptas, o pagal tą nereikia virinti, tik nupilti tą pasūdytą vandenį ir užpilti paprastu šaltu vandeniu. Tik reikia parinkti tinkamus agurkus. Aš pernai Atomik raugiau tai buvo minkšti ir sugadino viską.
Atsakyti

Lina

O kada ta cukrų dėti ar kartu su druska
Atsakyti

Zita

Labai skanu, be jokio cukraus

Lina

O kada cukrų dėti ,ar su druska kartu?
Atsakyti

Nijolė

Cukraus visai nereikia

Bob

Tik nereikia pamirsti praskalauti agurkus.tada gaunasi geros
Atsakyti

JM

....viską užpilu šaltu vandeniu agurkus ir prieskonius ir įrūsį.Viskas.po mėnesio ragauji.
Atsakyti

jol

labai nesuprantamai aprasytas gamybos procesas- uzvirintas vanduo ar is krano, rauginimui-svarus vanduo be prieskoniu is krano?___
Atsakyti

undefined

Vanduo iš krano

Asta

Aš pilu iš krano vandenį. Kad greičiau ištirptų druska tai išmaišau karštame vandenyje stiklinėje. Tada viską supilu i 3 litrų stiklainį. Laikau 2ar 3 dienas. Nupilu i puoda užverdu ir karštą vėl užpilu ant tų pačių agurkų. Užsuku metaliniu dangteliu. Laikosi net šiltame rūsyje. Liuks

Rasa

Druskos tikrai perdaug
Atsakyti

JM

Druskos tikrai ne per daug.Aš ant 10ltr vandens dedu 1 kg druskos.Tuo sūrimu užpilu agurkus.Palaikau kokias 3-4 dienas.Po to nupilu sūrų vandenį.Užpilu labai šaltu-pašaldau dar su ledukais.Vanduo iš kur, neturi reikšmės ar iš krano ,šulinio ar virintas svarbu kiek galima šaltesnis.Ir viską į rūsį -kur pastovi temperatūra.Po mėnesio būna jau galima ragaut.Tikrai skonis nenuvils.Taip raugiu jau daug metų.

Jolanta

Jug viska išpilam

Irmina

Įsigeria druska į agurkus. Tada nupilamas vanduo ir užpilamas šaltas vanduo be druskos. Tik manau, kad metaliniais dangteliais neužsukti.

Birute

labai daug drusko 1 ltr vandens, juk dedasi 1 v.s. druskos, o ne 3
Atsakyti

Regina

Raugimui druskos reikia daugiau nei marinavimui

Vitalija

Bet po 2 dienų nupilti ir užpilti tik vandeniu be druskos. Praeitais metais man gavosi visai beskoniai.

Emilija

Gerai čia. Kai agurkai pakeičia spalvą, tas vanduo nupilamas, o užpilamas vanduo be druskos. Jis ištraukia druskos perteklių.

Laima

Tai nupilti rašoma, po dviejų dienų užpilti šaltu vandeniu. Na gal ir nieko, tik tas cukrus nepatinka.

As

Juk po to nusipila ir užsipila be druskos

Anons

Viskas aišku būtų, vanduo šaltas nevirintas, bet neaišku kokios talpos stiklainiui tas kiekis prieskonių (1, 2 ar 3 litrų)?
Atsakyti

Roma

1 ltr vandens kuo saltesnio plius prieskoniai krapo cesnako juodu serb. lapu krieno lapo plius 1 su kaupu arba 2 saukstai druskos.Uzpilti agurkus.Pabuna 3 dienas kambaryje pridengti . Po to nupilti ta skysti ir uzvirinus uzpilti ant agurku .Prieskoniu as neisimu. Uzdaryti metaliniais uzsukamais dangteliais.Uzvirinus vandeni baigiasi rugimas. Svarbu dar agurku rusis.As raugiu Radnicioka.niekada nenuvilia. Galma agurkus supjaustyti. Skanaus.

JM

Prieskonių ;-) pagal norą vyšnios lapai,krapai,juodujų serbentų lapai.česnakas,krienų lapai arba gabaliukas.Dar įdedu aštrios paprikos.Viskas kas kaip mėgsta,o kam neaišku rytoj pabandysiu nufilmuot procesą.

Violeta

Labai teisingai raso sugalvoti pabaiga pats??????
Atsakyti

Na taip

Sudėjus į stiklainį perplauti pagal 1 punktą. Nieko nesupratau...
Atsakyti

As

4 punktas!Koki vandeni nupilti,jei recepte jis nebuvo paminetas?Kokiu momentu ir koki pilti,karsta,salta,virinta,nneirinta,is krano ,is sulinio?
Atsakyti

JM

Surimas maišomas aplinkos temperatūros (vėsiam)vandenyje.Sūrimą nupilu po 3-4-5 dienų.Tai įtakos skoniui neturi.Ir užpilu labai šaltu ,,nevirintu vandeniu.

Nijole

Viskas aiškiai parašyta, bet , ko gero, naujokams, sunkiai įkandamas bet koks receptas
Atsakyti

Dj

Ne bet koks, o neaiškus.. Man irgi neaišku, kokiu vandeniu užpilti pirmą kartą??!

Dalia

Nesupratau recepto.Čia kaip toj pasakoj,susigalvok pabaigą pats 😀 Užpilti šaltu vandeniu su druska ir prieskoniais ar be nieko.🤔
Atsakyti

Inutė

Patys skaniausi agurkai:į kokios nori talpos stiklainius paruoši agurkus su visais prieskoniais.krapai.vyš.lapai .serb juodų lapai.krieno( nori lapo įpjaustai.nori šaknies) ir aš nemažai supjaustyto česnako dėdu.tada 1 litrui vandens 1 be kaupo druskos rupios.nejoduotos.druską išmaišome vandenyje ir užvirkite.verdančiu vandeniu sūriu užpilkite agurkus uždenkite dangteliais tik nesandariai ir palikite rūgti3 paroms.po3 parų nuo agurkų nupilkire sūrimą dar kartą užvirkite užpilkite ant agurkų užsukite dangteliais pilnumoj.apverskite ir palikite kol atvės.tada padėkite kur laikysite.rūsyje.vėsiasniam kambaryje.balkonia .kada užeis noras skanaukite.kitokių nenorėsite.kieti.traškūs.labai gero skonio ie sūrumo agurkai.P.S druską galima reguliuoti.jeigu mėgstate sūresnius.dėkite su kaupu.SKANAUS

Vida

Nedekit joduotos druskos, nes gausis minkšti agurkai
Atsakyti