Skaniausios brokolių ir obuolių salotos

2020-05-03 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Skaniausios brokolių ir obuolių salotos
Šios spalvingos salotos labai patiks visiems kas mėgsta brokolius. Tikras skanumėlis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokolio galvutės: 2 (vid. dydžio)
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 2-3
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • džiovintos razinos: 70 gramų (aš kartais dedu mišinį įvairios razinos + spanguolės)
    • lukštentos saulėgrąžos: 60 gramų
    Padažui:
    • obuolių sidro actas: 30 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • klevų sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame padažą: Į dubenėlį supilame obuolių actą, alyvuogių aliejų, klevų sirupą, išspaudžiame česnaką, įberiame druskos ir pipirų. Viską išmaišome.
  2. 2. Brokolius nuplauname, tuomet supjaustome nedideliais žiedeliais ir užpilame verdančiu vandeniu, paliekame maždaug 8-10 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui nupilame vandenį ir paliekame atvėsti (galima brokolių ir žiedinių kopūstų neplikyti kaip kam skaniau).
  5. 4. Tada dideliame dubenyje sudedame susmulkintus brokolius, kubeliais pjaustytus obuolius, susmulkintus svogūnus, suberiame razinas arba džiovintas spanguoles, saulėgrąžas.
  6. 5. Užpilame padažą ant salotų ir gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Daržovių salotos su mocarelos sūriu
(1)