Sluoksniuota mišrainė "Mimoza" su tunu, bulvėmis, kiaušiniais ir sūriu

2023-12-16 Autorius Sniegena

Sluoksniuota mišrainė "Mimoza" su tunu, bulvėmis, kiaušiniais ir sūriu
Praėjusios dienos popietę visai netikėtai tarp manęs ir draugės užsimezgė toks pokalbis apie mūsų šeimos pusryčius.
- Aš tai "Mimozą" pasigaminau - aiškina man ji.
- Mimozą? Nuo ankstyvo ryto? Oi išdykėliai, nuo burbuliukų savo dieną pradedate. Na, bet gal ir gerai. :)
- Neee, tai tokia mišrainė, kurią ji gamina su tunu. Sako, kad jos mama nuolat dar vaikystėje gamindavo.
- Mimoza? Niekada neteko nei gaminti, nei ragauti. Ant mano mamos stalo ji kažkodėl nesipuikuodavo... Noriu...

Tad šios dienos pusryčiams ir aš jau ragavau "Mimozą" su tunu, bulvėmis, kiaušiniais ir fermentiniu sūriu. Tikrai labai skani mišrainė ir aišku didžiulis ačiū draugei, kuri papasakojo kaip viską gaminti. Pasidalinu ir su Jumis. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • morkos: 2
    • bulvės: 3 (didesnės)
    • kiaušiniai: 3
    • fermentinis sūris: ~50 gramų
    • majonezas: 1 indelio
    • tunas aliejuje: 1 indelio
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • šaldyti arba žali krapai (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas, bulves ir kiaušinius išvirkite atskiruose puoduose.
  2. 2. Tada atvėsusias daržoves, kiaušinio baltymą bei sūrį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  3. Reklama
  4. 3. Nuo tuno nupilkite aliejų bei šakute sutrinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną bei įmaišykite į tuną, užberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  5. 4. Po to visus ingredientus sluoksniuokite: į indo dugną dėkite tuno sluoksnį, ant jo bulves, užberkite druskos (nėra būtina, jeigu verdant bulves į vandenį bėrėte druskos), pabarstykite krapais bei petražolėmis, tuomet majonezo sluoksnis, ant jo - morkos, kiaušinių baltymai, vėl majonezas ir galiausiai - sutrinti kiaušinių tryniai.
  6. 5. Puoškite pagal savo norus.
  7. 6. Paskui dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 60 minučių.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Mišrainę, jeigu norisi, galite gardinti saulėgrąžomis arba sezamu, galite daugiau pipirų naudoti, svarbiausia yra išlaikyti proporcijas tarp pagrindinių ingredientų.

Marius

Viskas skanu, bet neatradau aprašyme kur sūrį reikia dėti 🤣😂
Atsakyti