1. Pirmiausia iškepkite pirmąjį pyrago sluoksnį. Prikaistuvyje lėtai išlydykite sviestą bei šokoladą. Tada išlydytą masę pilkite į dubenį bei sumaišykite su cukrumi ir kakava. Įmuškite bei įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite sodos. Supilkite pusę stiklinės karšto vandens, berkite miltų, pilkite esencijos, viską gerai išmaišykite. Tuomet kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje). Patikrinkite, ar pagrindas jau yra iškepęs, įsmeigdamos šakutę – ji turi neaplipti tešla. Kepinį išimkite bei leiskite jam šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.
2. Po to lazdyno riešutus suberkite į skardą bei dėkite į karštą orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros) tam, kad atsiluptų riešutų odelė. Išimkite riešutus bei atsargiai nulupkite odeles (palaukite, kol jie šiek tiek atvės).
Reklama
3. Paruoškite karamelinį sluoksnį: išlydykite sviestą, nuolatos maišydamos ant silpnos ugnies, supilkite sutirštintą pieną bei masę užvirinkite. Sumažinkite ugnį bei maišydamos dar pavirkite maždaug 3–4 minutes, kol masė taps karšta. Įpilkite bei įmaišykite sirupo. Tada tirštą masę užpilkite ant iškepusio pyrago. Užberkite neskaldytų žemės riešutų. Palaikykite kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
4. Liko paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies maišydamos išlydykite sviestą bei šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi bei vienalytė, apliekite ja pyragą ir šaukštu tolygiai paskirstykite glajų. Laikykite pyragą kambario temperatūroje. Kai pyragas pravėsta, dėkite jį į šaldytuvą kažkur 3 valandoms sustingti. Skanaukite!