1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tada 20 centimetrų skersmens formą išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet sumaišome cukrų bei kakavą. Supilame lydytą sviestą bei ganėtinai gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdamos po kiekvieno. Įmaišome miltus, kepimo miltelius bei vanilės ekstraktą.
3. Po to supilame tešlą į paruoštą formą, išlyginame paviršių bei kepame maždaug 45 minutes. Išėmus iš orkaitės atvėsiname 5 minutes formoje. Išimame ir pabaigiame vėsinti ant grotelių.
4. Perpjauname pyragą per pusę, sugrąžiname pagrindą į popieriumi išklotą formą.
5. Pagaminame šokoladinę masę: Saldintą sutirštintą pieną, sviestą, cukrų bei sirupą kartu verdame ant nedidelės ugnies, kol sviestas išsilydys ir cukrus ištirps. Padidiname ugnį iki vidutinės bei verdame maišydamos maždaug 10 minučių, arba kol masė taps auksinės spalvos ir pradės atsiskirti nuo puodo šonų. Nuėmus nuo ugnies vėsiname puode maždaug 5 minutes, po to įmaišome šokoladą ir maišome, kol jis išsilydys bei masė taps vientisa.
6. Pusę šokoladinės masės supilame ant kepto pagrindo, tolygiai paskirstome. Uždedame viršutinį pyrago sluoksnį bei ant viršaus užpilame likusią šokoladinę masę. Tolygiai paskirstome.
7. Leidžiame pyragui sustingti formoje (maždaug 60 minučių). Išėmus iš formos supjaustome karštu peiliu, kol tortas dar truputį šiltas. Skanaujame!