rokforas (baltas, aštrus, sūrus, aitraus kvapo, itin pikantiško skonio prancūziškas avių pieno sūris su melsvai žaliais pelėsiais viduje)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus nulupame, supjaustome juos žiedais.
2. Tuomet į nedidelį puodą įpilame truputį alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, uždengiame dangčiu bei troškiname ant mažos ugnies tol, kol svogūnai taps minkšti (apie 45 minutes). Kartas nuo karto pamaišome, kad svogūnai nepridegtų.
Reklama
3. Po to svogūnams suminkštėjus bei pradėjus ruduoti, supilame balzaminį ir raudonojo vyno actą, dedame abiejų rūšių cukrų, žiupsnelį druskos ir verdame, kol nugaruos perteklinė drėgmė (apie 15 minučių). Svogūnų masė turėtų gautis tiršta, kaip uogienė.
4. Tada supjaustome nedideliais gabalėliais vištieną bei kepame gerai įkaitintoje keptuvėje tol, kol gražiai apskrus.
5. Vištienai bebaigiant kepti, orkaitėje pašildome per pusę perpjautas bandeles. Bandelėms pašilus, ant apatinės dalies tepame karamelizuotų svogūnų, dedame saują gražgarsčių, keletą gabaliukų iškeptos vištienos, pabarstome trupintu rokforu. Uždedame viršutinę bandelės dalį bei nedelsdamos patiekiame. Šalia galima, jei norisi, patiekti mėgiamo padažo. Skanaujame!