Vienas labai didelis karštas įdarytas sumuštinis. O jeigu rimčiau, tai nuostabi idėja jūsų pusryčių stalui. Valgys visi. Tokį užkandį galite patiekti ir įvairioms šventėms.
1. Pradžioje dubenyje išplakame kiaušinius, suberiame svogūnų laiškus, krapus, smulkiai supjaustytas dešreles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
2. Tuomet imame prancūzišką batoną bei įpjauname viršų, palikdami "bortelius", išimame minkštimą šiek tiek jo palikdami. Sudedame paruoštą įdarą.
Reklama
3. Tada batoną dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
4. Išimame iš orkaitės, paliekame 5 minutes, kad sutvirtėtų bei supjaustome riekelėmis.
5. Patarimas: Dešreles galima pakeisti kepta šonine, dešra, rūkyta vištiena arba mėgstamu kumpeliu. Man asmeniškai patiko dešrelės ir dešra, bet kiti ragavę didelio skirtumo nepajautė.
6. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Vilma Kriaučiūnienė
Labai gardus užkandis, prie alaus ar šiaip kai nori tiesiog užkąsti :) geras receptas
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti