Tortas "Konstancija"

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Tortas "Konstancija"

Ingredientai

    Lakštams:
    • miltai: 250 gramų (arba truputį daugiau)
    • margarinas: 250 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • citrinos sultys: šlakelio
    Kremui:
    • pienas: 500 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • miltai: 100 gramų
    Obuolienei:
    • obuoliai: 3 (didesni)
    • citrininis likeris: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 100 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus suberkite ant stalviršio, ant viršaus dėkite margariną, grietinę, trynius, suberkite vanilinį cukrų bei supilkite citrinos sultis. Aštriu peiliu produktus kapokite į miltus, kol viskas susimaišys. Šaltomis rankomis suformuokite tešlos rutulį, padalinkite į keturias lygias dalis, susukite į maistinę plėvelę bei pastatykite, kelioms valandoms, į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet obuolius nulupkite, išimkite sėklytes bei sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į nedidelį puodą, ant viršaus užpilkite likerį, cukrų bei citrinos žievelę. Kaitinkite, kol išsiskyrę sultys nugaruos bei gausite tirštą džemą.
  3. 3. Tada sviestą išlydykite didesniame puode bei įmaišykite miltus. Kelias minutes pakepinkite ant nedidelės kaitros. Pieną užvirkite su cukrumi bei plakant, maža srovele pilkite į kepintus miltus. Palikite kremą atvėsti.
  4. 4. Ant miltuoto stalviršio plonai kočiokite po vieną gabalėlį tešlos, apipjaustykite kraštus, kad būtų lygūs, ir lakštą bei jo nuopjovas sudėkite į skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol išsipūs bei ganėtinai gražiai paruduos. Lakštus palikite atvėsti, o iškepusias tešlos nuopjovas sutrupinkite bei atsidėkite tortui papuošti.
  5. 5. Surinkite tortą. Dėkite pirmąjį lakštą, aptepkite plikytu kremu bei puse obuolienės. Ant viršaus dėkite antrąjį lakštą, vėl aptepkite kremu bei likusia obuoliene. Toliau sluoksniuokite tik su plikytu kremu. Torto viršų bei kraštus aplipdykite trupiniais.
  6. 6. Galiausiai pastatykite į šaldytuvą parai. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

rasa

ar galima naudoti sviesta?
Atsakyti
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Tortas Juodas miškas su maskarpone
(47)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)