Trapūs sausainiai su džemo įdaru

2018-04-02 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs sausainiai su džemo įdaru
Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko pagaminti virš 70 sausainių.

Ingredientai

    • miltai: 600 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • aliejus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • vanilinis cukrus: 8 gramų
    • kepimo milteliai: 10 gramų
    • džemas: ~300 gramų (naudotas aviečių)
    • cukraus pudra (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius suplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei aliejumi. Tada palaipsniui suberiame miltus bei kepimo miltelius.
  2. 2. Tešlą minkome bent kelias minutes, paskui padaliname į keturias dalis. Kiekvieną tešlos kamuoliuką iškočiojame į ploną lakštą (kuo plonesnė yra tešla, tuo trapesni gausis sausainiai).
  3. Reklama
  4. 3. Išspaudžiame norimos formos sausainius (aš šį kartą dariau širdelės formos). Pusėje sausainių mažesnio dydžio formele išspaudžiame bei išimame viduriukus.
  5. 4. Tuomet sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Išketus sausainius atvėsiname.
  6. 5. Sausainius sutepame džemu.
  7. 6. Sausainius su išspaustais viduriukais apibarstome cukraus pudra bei uždedame ant sausainių su džemu. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau trapių sausainių receptų rasite: Trapūs sausainiai.

Maja

Iškepiau kolektyvui. Visi kolegos buvo labai patenkinti. Sakė, kad be jų nesirodyčiau darbe;) gaminimo būdas labai lengvas ir paprastas. Džemą dėjau kelių rūšių (aviečių, melynių, slyvų).
Atsakyti
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)