1. Iš pradžių kiaulienos mėsytę supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip kepsnelius) jei norisi plonesnių - šiek tiek pamušame. Tada kepsnelius įtriname druska ir pipirais bei apkepiname keptuvėje ant aliejaus. Kepame maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių.
2. Tuomet apkepintą kiaulieną dedame į gilesnį puodą, užpilame juos verdančiu vandeniu, kad apsemtų, įtrupiname sultinio kubelį, dedame lauro lapą, kelis pipirus bei verdame maždaug 25 minutes.
Reklama
3. Tada į keptuvėje ištirpintą sviestą dedame kepti sumulkintą svogūną. Apkepinus svogūnus, į tą pačią keptuvę beriame porą šaukštų miltų ir gerai išmaišome, kad gautusi košelė, po to ant viršaus pilame pieno stiklinę bei visą laiką maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
4. Keptuvės turinį pilame į puodą su kepsneliais, pamaišome kad pasidarytų vientisas padažas, dedame grietinės, susmulkintų krapų, druskytės bei dar kelias minutes patroškiname.
5. Tuo tarpu kol kepsniai troškinasi padaže ruoškite ryžius. Išvirtus, dar neatvėsusius ryžius beriame į keptuvę, paskaniname ryžių prieskoniais, įmušame kiaušinį bei nuolatos maišydamos apkepiname. Tai trunka maždaug 5 minutes.
6. Galiausiai maistą patiekiame į stalą bei valgome kartu su mėgiamomis daržovėmis arba salotomis. Skanaus!