braškės, žemuogės (tiek, kiek turite arba tiek, kiek norisi uždėti ant viršaus)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sausainius sutrupiname (aš pati tiesiog sumaliau mėsmale), sumaišome su ištirpintu sviestu bei šokoladu. Sausainių masę sudėdame į 24-26 centimetrų skersmens apvalią tortinę formą. Masę paspaudžiame, kad neliktų tarpų bei gautųsi tvirtas pagrindas. Padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet varškę mikserio pagalba išplakame su 100 mililitrų grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi bei nutarkuota citrinos (arba apelsino) žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies bei sumaišome su išspaustomis citrinos sultimis. Po to maža srovele bei nuolatos maišydamos mikseriu supilame į varškės masę. Grietinėlę išplakame bei atsargiai sumaišome su varškės mase. Išlyginame paviršių bei padedame į šaldytuvą kokioms 3-4 valandoms.
Reklama
3. Paskui, kai varškės masė apstings, pasiruošiame želė: ištripiname braškinės želė miltelius su 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėliojame gražiai braškes (ir/ar žemuoges) bei atsargiai užpilame želė. Idealiausia žele pilame ne srovele, o dedame šaukštu, nes pilant per stipria srovele galite "išmušti" skyles varškės sluoksnyje.
4. O jau tuomet viską į šaldytuvą, kol šis nuostabus tortukas visiškai sustings. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Tik prapjautas tortukas nuo stalo dingo per vos 15 minučių. Ech... reiks būtinai kartoti :)