1. Pirmiausia pertepimui skirtą kumpį sumalame mėsmale arba ganėtinai smulkiai supjaustome. Sumaišome visus pertepimo komponentus, pagardiname prieskoniais; kitą kumpio dalį paliekame šaldytuve. Tada lygiai apipjauname du priešingus tortilijos lakštų kraštus, o paviršių padengiame pertepimu, palikdamos tuščią 1 centimetrą nuo krašto. Standžiai suvyniojame lakštus, pradėdamos nuo neapipjauto krašto. Vyniotinį įsukame į plėvelę bei bent porą valandų paliekame šaldytuve sukietėti. Šaldiklyje pertepimas sukietės per maždaug 60 minučių.
2. Tuomet išardomą nedidelę (18–20 centimetrų skersmens) kepamąją formą arba dubenį lygiais kraštais išklojame maistine plėvele, palikdamos ilgus jos galus už kraštų. Kuo smulkiau sukapojame marinuotą agurką bei ridikėlius, krapus sukarpykite žirklėmis. Po to išbrinkiname želatiną piene bei ištirpiname įstačiusios indą į karštą vandenį. Tortilijos vyniotinius supjaustome maždaug 1 centimetro suktinukais bei tvarkingai įklojame į formos dugną, dedame nuo vidurio į pakraščius. Likusius suktinukus sustatome palei kraštus, kad išeitų krepšio forma.
3. Tada sumaišome "Šarlotės" aptepo komponentus, paskutinį plona srovele supilame želatinos tirpalą. Iš karto aptepą supilame ant tortilijos suktinukais išklotos formos, pakeliame ilguosius plėvelių galus, apdengiame tortą bei paliekame stingti 6 valandoms arba dar geriau per visą naktį. Paskui ištraukusios plėvelę išimame sustingusią "Šarlotę" iš formos, apvožiame ją lėkšte bei staigiu judesiu apverčiame kartu su tortu. Skanaujame!