Vištienos sparneliai orkaitėje su čili ir medumi

2024-09-26 Autorius braske_ir_pipirai

Vištienos sparneliai orkaitėje su čili ir medumi
Vištienos sparneliai orkaitėje su čili - šis receptas suteikia sparneliams ypatingo traškumo ir intensyvaus skonio derinį. Iš pradžių vištienos sparneliai apvoliojami kukurūzų miltuose, kad būtų traškūs kepant orkaitėje. Kepimas išryškina tekstūrą ir leidžia išlaikyti sultingumą. Tuo pačiu metu paruošiamas padažas iš pomidorų ir sojos padažų, papildomas medumi ir saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Padažė vėliau apvoliojami sparneliai, suteikiant jiems intensyvaus skonio sluoksnį. Galiausiai, sparneliai grąžinami į orkaitę papildomam kepimui, kad padažas šiek tiek karamelizuotųsi ir sparneliai įgautų dar daugiau skonio bei traškumo. Puikus užkandis ar vakarienės akcentas.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokie sparneliai gali būti puikus užkandis draugų susibūrimui. Jeigu norisi dar aštriau, į padažą įmaišykite kapotą čili pipirą.

Ingredientai

    • Vištų sparneliai: 1 kg
    • Kukurūzų miltai: 2 valg. š.
    • Pomidorų padažas: 4 valg. š.
    • Sojos padažas: 2 valg. š. 
    • Medus: 2 valg. š.
    • Saldus aitriųjų paprikų padažas: 1 valg. š. (arba čili bet kokia kita forma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
  2. 2. Sausus vištų sparnelius apvolioti kukurūzų miltuose ir išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi. Dėti kepti sparnelius apie 15-20 min.
  3. Reklama
  4. 3. Kol vištiena kepa, padažui visus skystus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.
  5. 4. Vištieną perkelti į didelį dubenį (orkaitės neišjungti) ir supilti paruoštą padažą. Išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų ir vėl išdėlioti kepimo skardoje. Ir dar kepti apie 10 min.
Vištienos kebabas lėkštėje | Receptas
(5)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)