Apkeptos šparaginės pupelės su voveraitėmis

2023-07-30 Autorius WorldRecipes.lt

Apkeptos šparaginės pupelės su voveraitėmis
Turiu pripažinti, kad labai mėgstu geltonąsias šparagines pupeles, apkeptas paprasčiausiai su sviestu, bet šiandien nusprendžiau išmėginti ir kitaip paruoštas - apkeptas su voveraitėmis, rūkytu sūriu ir grietinėle. Vyras itin išgyrė, nes be galo mėgsta rūkytą sūrį, ir šiaip patiekalas gavosi ganėtinai rieboko, tokio vyriško skonio. O kadangi sulaukiau tiek daug pagyrų, tai pasidalinu receptu ir su Jumis. Esu tikras, kad receptas pravers daugeliui voveraičių mėgėjų! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • geltonų šparaginių pupelių: 500 gramų
    • voveraičų: 500 gramų
    • rūkyto sūrio: 100 gramų
    • sviesto: 50 gramų
    • 34% riebumo grietinėlės: 100 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • baziliko
    • čiobrelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite kotelius, pasmulkinkite ir apvirkite sūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių.
  2. 2. Voveraites nuvalykite, stambesnes supjaustykite pusiau arba į ketvirčius.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite voveraites.
  5. 4. Tuomet sudėkite šparagines pupeles ir supilkite grietinėlę.
  6. 5. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  7. 6. Rūkytą sūrį supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę. Kelias minutes pavartykite keptuvėje, kol sūris išsilydo.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš šparaginių pupelių rasite: Šparaginės pupelės.
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Puikieji Beatos grybai su varškės įdaru
(4)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)
Česnakiniai grybai
(1)