Marinuoti baravykai žiemai

2020-09-11 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti baravykai žiemai
Aš asmeniškai rudens laukiu tik dėl grybų. Daugiau lyg ir nėra priežasčių. Turiu labai nuostabų baravykų marinavimo receptą, kuris manęs niekada nenuvilia ir šį kartą noriu su Jumis juo pasidalinti. Patikėkite viskas paprasta ir pavyks, net tiems kas iki šiol grybų nemarinavo.

Ingredientai

    • grybai (realiai tinka visi valgomi, aš labiausiai mėgstu baravykus)
    • vanduo
    • druska
    • cukrus
    • actas
    • kvapnieji pipirai
    • lauro lapai
    • česnakas


    Recepto paruošimas

  1. 1. Gaminant proporcijos yra tokios: Vienam litrui vandens - vienas valgomasis šaukštas cukraus, vienas valgomasis šaukštas su kaupu druskos ir du valgomieji šaukštai acto. Tai yra grybų sverti nereikia, tiesiog marinatą gaminame taip, kad jis apsemtų turimus grybus. O dabar apie viską iš eilės.
  2. 2. Išvalykite, išplaukite grybus ir užpylę vandeniu pastatykite virti, užvirus vandenį nupilkite ir užpilkite nauju.
  3. nuvalyti grybai - baravykai
    Reklama
  4. 3. Dar kartą užvirkite ir maždaug 5 minutes pavirus vėl vandenį nupilkite (jeigu verdate rudagalvius baravykus arba makavykus - jų "kepurėlės" itin"dažo", todėl gali tekti pakeisti vandenį ir trečią kartą).
  5. verdami baravykai - grybai
  6. 4. Kai jau vandenį nupylėme paskutinį kartą, viską užpilame jau sumaišytu marinatu (grybus marinatas privalo apsemti, taip pat turėkite omenyje kad išvirtų grybų apimtis ženkliai sumažės).
  7. 5. Virkite maždaug 20 minučių, jei gugrybai supjaustyti labai smulkiai - 15 minučių.
  8. 6. Lauro lapus ir kvapiuosius pipirus sudedame išsyk, kartu su marinatu, o česnakus - prieš išpilstant į stiklainius. Skanaus!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Vilma

Uzverdam, nupilam, vel verdam.....Ir visus vitaminus isplaunam.... Gerai nuplaunu ir verdant tik putas nugraibau....tik druska, actas ir cukrus....kam cesnakai? Grybu kvapa uzmusa
Atsakyti

Tata

neskaidrus bus marinatas ...
Marinuoti baravykai žiemai

Mmm

dar galima kardamoną įmesti, pikantiškas skonis.
Atsakyti

Danutė

Iš tiesų gaunasi labai labai skanūs grybai
Atsakyti

Dalia

Su tuo nupiltu skysčiu, visą baravykų skonį nupilat. Niekad to nedarau. Skystis pasidaro šviesus, įpylus acto.
Atsakyti

klausimelis

kokie ingredientai zinau ,bet kiek ko ????
Atsakyti

Petryla

Grybų visai negalima marinuoti.. gali daugiau nebeatsikelti…
Atsakyti
Mielinės spurgos su grybais
(1)
Rauginti grybai arba grybų rauginimas žiemai
(5)
Tortilijos su kepintomis daržovėmis ir grybais
(1)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)