Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

2021-12-08 Autorius Worldrecipes.lt

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Ingredientai:
– 1 svogūnas
 – 600 g skumbrės
 – 1-2 kiaušinis
 – 1 morka
 – 3 valgomieji šaukštai aliejaus
 – druska pagal skonį
 – malti juodieji pipirai pagal skonį
 – 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos

Reklama
Paruošimas:
Išsirinkite riebesnę skumbrę. Pradėsime nuo įdaro. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje.

Reklama
Morką sutarkuokite ir apkepkite kartu su svogūnu. Pasūdykite, berkite pipirų. Dėkite į lėkštę.
Kiaušinį išvirkite ir stambiai sutarkuokite. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą. Nupjaukite pelekus.

Reklama
Perpjaukite pilvą ir išimkite vidurius.

Abiejose stuburo pusėse padarykite įpjovas ir pašalinkite kaulus.

Reklama
Skumbrės file dėkite ant maistinės plėvelės. Pasūdykite ir berkite pipirų. Pabarstykite puse kiekio želatinos. Paskui dėkite įdarą, tolygiai paskirstykite.
Paskui išdėliokite morką su svogūnu, kiaušinius ir pabarstykite likusia želatina.

Reklama

Reklama
Susukite vyniotinį maistinės plėvelės pagalba. Suriškite siūlu. Dėkite vyniotinį į verdantį vandenį 30 min.

Reklama
Paskui ataušinkite. Padėkite po svarmeniu. Dėkite į šaldytuvą 7 val.

Reklama
Po to nuimkite plėvelę ir supjaustykite griežinėliais. Karališkas vyniotinis paruoštas!

Skumbrė pataluose! Senos salotos naujai – net skanesnės už įprastą silkę pataluose!


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Ingredientų sąrašas:

– 450-500 g burokėlių
– 450-500 g bulvių
– 200 g morkų
– 3-4 kiaušiniai
– 1 vidutinis violetinis svogūnas
– 150 g majonezo
– 1-2 silpnai sūdytos/rūkytos skumbrės

Forma: 30x20x5 cm

Receptas žingsnis po žingsnio:

Bulves su lupenomis išverdame pasūdytame vandenyje, ataušiname, nulupame ir stambiai sutarkuojame arba pjaustome smulkiais kubeliais.

Reklama
Kad šis sluoksnis nebūtų sausas, iškart sumaišome jį su nedideliu majonezo kiekiu ir dedame į serviravimo formą – tai gali būti gili lėkštė, dubuo, kulinarinis žiedas arba permatoma kepimo forma, kaip pas mane.

Reklama
Paskui pjaustome žuvį – pas mane 2 rūkytos skumbrės – vieną supjaustome į salotas, kitą paliekame papuošimui, nors tai nebūtina. 

Aš iš anksto nulupau odą, pašalinau visus vidurius ir kaulus, palikusi gryną file. 

Pjaustome lygiai taip pat, kaip ir silkę – iš pradžių išilgai plonomis juostelėmis, paskui skersai smulkiais kubeliais.

Reklama
Dedame žuvį antru sluoksniu ant bulvių. Iškart paruošime tą, kurią palikome papuošimui – supjaustome ją įstrižai vos mažesniais nei centimetro storio gabalėliais.

Reklama
Vieną nedidelį violetinį svogūną pjaustome kuo mažesniais kubeliais. 

Šiame salotų variante aš svogūnų nemarinuoju ir negardinu aliejumi, kadangi skumbrė pati yra pakankamai riebi žuvis.

Reklama
Paskirstome svogūnus ant žuvytės ir labai plonu sluoksniu tepame majonezą – pas mane naminis.

Reklama
Vieną virtą morką stambiai tarkuojame iškart į formą ir paskirstome tolygiu sluoksniu. 

Viršuje plonas majonezo sluoksnis.
Toliau tarkuojame virtą burokėlį. Visų šių salotų ingredientų kiekį aš paliksiu straipsnio pabaigoje. 

Burokėlį dedame lygiu sluoksniu ir sutepame majonezo likučiais.

Finalinis sluoksnis – virti kiaušiniai. 

Tarkuojame juos stambiai, o jei norite – smulkiai ir taipogi tolygiai paskirstome.
Papuošti salotas galima kaip tik jums norisi – žalumynais, iš morkų ar burokėlių išpjautomis gėlėmis, žvaigždutėmis, snaigėmis, padaryti iš kiaušinių lelijas, apipavidalinti kalėdinio vainiko forma…

Šprotai lavaše – puikus Naujųjų metų užkandis. Greita pitos duona


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Šprotai jau seniai tapo vienu mėgstamiausių patiekalų ant bet kurio šventinio stalo. 

Dažniausiai naudojami šprotų sumuštiniai. 

Aš jums siūlau ne tik originalų skonį, bet ir gana gražų užkandį iš pitos duonos ir šprotų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • šprotai, 1 b;
  • duonos pita, 2 vnt (apie 35 \ 40 cm);
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • sūrio, 100 g;
  • česnakas, 2 dantys;
  • majonezas, apie 100 g;
  • salotų lapai.
Reklama
Gaminimo procesas

Išimame šprotus iš stiklainio, nupjauname uodegas, supjaustome į dvi dalis ir pašaliname kraigą.

Per spaudą įspauskite česnaką į majonezą, sumaišykite.

Dedame pitos duonos lakštą ir sutepame jį šiuo padažu.

Mes platiname salotų lapus (iš anksto nuplaukite ir išdžiovinkite).

Ant viršaus patrinkite sūrio gabalėlį ir kiaušinį, padarykite majonezo tinklelį.

Uždenkite antrą pita duoną ir sutepkite česnako padažu.
Reklama
Trys sūriai ir kiaušinis, padarykite majonezo tinklą.

Tolygiai paskirstome žuvį ant pitos duonos ir susukame į tvirtą ritinį.

Mes suvyniojame su folija ir siunčiame į šaldytuvą 1 valandą.

Nuimame plėvelę, aštriu peiliu supjaustome porcijomis ir gražiai išklojame ant indo.

Reklama
Jei nemėgstate šprotų, galite naudoti kitus žuvies konservus, o salotų lapus galite pakeisti smulkiai supjaustytais krapais.

Naujųjų metų stalo karalius! Originalaus ir gražaus dizaino salotos




Salotos su vištiena, šviežiu agurku, džiovintais abrikosais ir riešutais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– virta vištienos krūtinėlė, 250 g;
– virtos bulvės, 5 vnt;
– kiaušiniai, 4 vnt;

– šviežias agurkas, 4 vnt;
– smulkinti graikiniai riešutai, 50 g;
– sausas abrikosas arba slyva, 50 g;

– majonezas;
– kalendra;
– konservuoti žirneliai, granatas ir sūris dekoravimui.
Reklama
Gaminimo procesas

Forma turi būti stačiakampio formos, didesnė, kad vėliau galėtumėte salotas susukti į ritinį.

Uždenkite formą folija ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį – tarkuotas bulves, gerai užminkykite ir padarykite majonezo tinklą.

  • Antrasis sluoksnis – virtos mėsos gabaliukai, sutrinta ir majonezo tinklelis.

  • Trečias sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai, majonezo tinklas.

  • Ketvirtasis sluoksnis yra smulkinti riešutai ir abrikosų ar slyvų gabalėliai, majonezo tinklas.

  • Penktasis sluoksnis yra grubus tarkuotas agurkas ir majonezo tinklas.

Reklama
Susisukame ir apvyniojame folija. 

Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.

Mes atleidžiame nuo plėvelės ir sutepame majonezu, tepame žirnius, granatų sėklas, kapotas žoleles ir tarkuotą kietą sūrį juostelėmis.


Tikrai skanios salotos Naujiesiems metams. Pirmos dingsta nuo stalo, įrodyta per metus


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Prabangios salotos su raudona žuvimi ir šviežiu agurku yra klasikinis skonio ir aromato derinys, jos visada yra naudingos ir tokios salotos tikrai patiks visiems jūsų svečiams. 

Produktų rinkinys yra įprastas, raudonos žuvies nereikia daug.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • raudonos žuvies, 150 g;
  • 2 bulvės ir kiaušiniai;
  • morkos ir šviežias agurkas 1 vnt.
Reklama
Naminiam majonezui jums reikia :
  • druskos ir garstyčių po 1/2 arb.
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukrus, trečias šaukštelis;
  • augalinis aliejus, 150 g;
  • citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimo procesas
Visus majonezo produktus sumaišome maišytuve ir pertraukiame, kol sutirštės.

Trys bulvės ir morkos ant stambios trintuvės.

Supjaustykite žuvį smulkiais gabalėliais.
Reklama
Suformuokite salotas sluoksniais ir ant kiekvienos padarykite majonezo tinklelį. 

Jei nemėgstate virtų morkų salotose, apšlakstykite jas citrinos sultimis ir gausite labai įdomų skonį, tikrai ne morką!

Pirmasis sluoksnis yra tarkuotos bulvės.

Antrasis sluoksnis yra žuvies dalis.

Trečias sluoksnis yra morkos.

Ketvirtasis sluoksnis yra agurkų kubeliai.

Penktas sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai.

Pabarstykite lašišos griežinėliais ir kapotomis žolelėmis.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Reklama


Štai tokios paprastos ir skanios salotos jums tikrai patiks. Jei nenorite išdėstyti sluoksnių, sumaišykite maisto produktus salotų dubenyje ir išdėstykite juos porcijomis.

Naujiesiems metams aš tikrai paruošiu šį mėgstamą užkandį iš krabų lazdelių: visi produktai yra prieinami ir labai skanūs


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Naujųjų metų stalas reikalauja ypatingo dėmesio – užkandžiai yra neatsiejama šio stalo dalis, kuri turėtų ne tik būti skani, bet ir gražiai atrodyti!

Šiandien noriu pasidalinti su jumis labai skanaus  ir tuo pačiu  gražaus užkandžio iš krabų lazdelių receptu  .

Šį užkandį galima paruošti pažodžiui per  15 minučių,  o produktai yra  labai prieinami.  

Toks užkandis visada pirmiausia palieka stalą. Išbandykite, jums tikrai patiks!

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Reklama
Virimo ingredientai:
  • Krabų lazdelės – 200 g (viena didelė pakuotė)
  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
  • Kietas, pusiau kietas arba sūrymo sūris – 100 g
  • Majonezas – 2-3 šaukštai l.
  • Petražolės ir (arba) krapai – maža kekė
  • Česnakai – 1 gvazdikėlis
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Pradėkime gaminti …

Pirmasis žingsnis – kietai išvirti 2 vištienos kiaušinius: užpilti šaltu vandeniu ir nusiųsti į ugnį. 

Virkite 7–9 minutes nuo virimo momento, tada išpilkite verdantį vandenį, užpilkite naują dalį šalto vandens ir palikite atvėsti.

Tuo tarpu krabų lazdeles patrinkite smulkia tarka. Kad būtų lengviau sutarkuoti, galite juos šiek tiek užšaldyti – įdėkite į šaldiklį 15-20 minučių. 

Padalinkite visas gautas krabų „drožles“ į 2 nevienodas dalis: kol kas atidėkite trečdalį, likusius supilkite į gilų dubenį.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Reklama
Atvėsusius kiaušinius nuvalome nuo lukšto ir smulkiai įtriname, o tada į dubenį suberiame į krabų lazdeles.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Mes taip pat įtriname sūrį smulkia tarka, pridėkite prie ankstesnių ingredientų. 

Taip pat ten siunčiame smulkintus žalumynus, česnaką, perleistą per presą, ir porą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišykite. 

Skanaujame ir ragaujame su druska ir pipirais.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Reklama

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Dabar lengvai patepkite rankas augaliniu aliejumi arba sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite kamuoliukus iš krabų masės. 

Dydis yra jūsų nuožiūra. 

Galite pagaminti sniego gniūžtes dideles arba labai mažas – vienam kąsniui.

Ir tai dar ne viskas, perskaitykite iki galo ↓↓↓

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Reklama
Tada sukite kiekvieną rutulį anksčiau sutarkuotose krabų lazdelėse.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Pasirodo, šis užkandis yra švelnus, šiek tiek aštrus. Ir visas pasiruošimas užtruko ne ilgiau kaip 15 minučių.

Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

30 prabangių pjaustytos mėsos patiekimo variantų


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Kiek karštų patiekalų beplanuotumėte patiekti ant šventinio stalo, šaltų užkandžių būtinai reikia. 

O ką labiausiai mėgsta svečiai? Žinoma, aromatingą pjaustytą mėsą, kurią galima užsidėti ant sumuštinio arba suvalgyti su bulvyte. 

Žodžiu, pjaustyta mėsa – nepamainomas daiktas ant šventinio stalo.

Ją reikia patiekti gražiausiame inde, prabangiai papuoštą ir estetiškai išdėliotą. 

Bet kaip tai padaryti, jei dešrų ir mėsos daugybė rūšių, o dar ir daržovių reikia pridėti ryškumui? 

Kaip viską sutalpinti?

Šiandien mes jums parodysime 30 mėsos užkandžių apipavidalinimo variantų.

Jie gana paprastai paruošiami, tačiau atrodo fantastiškai gražiai. 1.
2.

Reklama

3.
4.

Reklama

5.
6.

Reklama

7.
8.

Reklama

9.
10.

Reklama

11.
12.

Reklama

13.
14.

Reklama

15.
16.

Reklama

17.
18.

Reklama

19.
20.

Reklama

21.
22.

Reklama

23.
24.


Reklama

25.
26.

Reklama

27.
28.

Reklama

29.
30.


Seniai užmirštas receptas! Caro pirštai ant šventinio stalo




Skanus ir sultingas mėsos patiekalas, jo paruošti nereikia ilgai.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

Reklama
– vištienos faršo, 1 kg;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušiniai, 2 vnt;

– kukurūzų miltų 2 valg.
– paprasti miltai, 2 šaukštai;
– prieskoniai, 2 šaukštai;

– citrinų sultys, 2 šaukštai;
– sviestas, 200 g;
– kietasis sūris, 100 g;

– krapai;
– kepimo milteliai;
– majonezas pagal skonį;

– daržovių aliejus.

Gaminimo procesas
Maišytą vištieną pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais, porą šaukštų majonezo, smulkintu svogūnu maišytuvu.

Įtrinkite sūrį smulkia tarka.

Sviestą supjaustykite lazdelėmis.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Ant maistinės plėvelės gaminame kuo plonesnį faršo pyragą. 

Sviesto luitą pamirkykite krapuose, įdėkite į faršo pyragaičių vidurį ir plėvele sulenkite pirštą. Įmerkite į miltus.
Reklama
Kitas kotletas – pamerkite sviestą į sūrį ir suvyniokite į faršo pyragą. Mes keičiame kotletų rūšis – pamerkite sviestą į krapus ar sūrį.

Kotletus siunčiame į šaldiklį 30 minučių.

Norėdami tešlą, sumaišykite kiaušinius su citrinos sultimis, druska, įpilkite ciberžolės, paprikos, sauso česnako, ketvirtadalio stiklinės vandens ir kukurūzų bei paprastų miltų, kepimo miltelių arba sodos, užpiltų actu. 

Minkome tešlą – nelabai tirštos grietinės konsistencijos.

Mes šildome daug augalinio aliejaus. 

Pamirkykite pirštus tešloje ir kepkite iš visų pusių, kol pagels.

Neprilygstamas receptas! Karštas bulvių ir vištienos patiekalas, kuris visada padės greit paruost pietus


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Keptos bulvės su vištienos krūtinėle, sūriu ir kumpiu yra paprastos, greitos, bet skanios ir patenkinamos. 

Aš dažnai gaminu šį patiekalą ir gaminu jį net ant šventinio stalo, mano svečiams visada patinka jo originalus skonis. 

Svarbiausia pasirinkti tokio tipo bulves, kuri būtų tinkama kepti ir kepti, tada gabalėliai bus minkšti, tačiau išlaikys savo formą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 4 vnt;
  • kumpio ir sūrio po 150 g;
  • bulvės, 500 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • džiūvėsėlių, 100 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiekviename filė gabale darome pjūvį, kad vėliau mėsą atidarytume kaip knygą.

Mėsą iš visų pusių pipirais ir druska užlenkite ant pjūvio ir palikite marinuotis.

Supjaustykite bulves juostelėmis, druska ir pipirais, įdėkite į kepimo indą, pabarstykite augaliniu aliejumi.

Ant sūrio riekelės uždėkite kumpio gabalėlį. 

Mes pakartojame procedūrą ir dedame šį įdarą į kiekvieną filė.

Reklama
Apvoliokite suktinukus plaktu kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais ir paskleiskite bulves.

Kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti peiliu smulkintą česnaką pagal skonį.

Taip pat siūlau savo naminį garstyčių padažą su majonezu.

KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai




Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo. 

Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 500 g;
  • kiaulienos kotletai, 500 g;
  • grybai, 100 g;
  • saldieji pipirai, pusė;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves griežinėliais.

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite. 

Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Mes paliekame 30 minučių.

Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.

Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.

Įdėkite bulves į kepimo indą.

Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.

Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.

Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.


Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.

Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt. 

Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.

Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.

Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.

Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Reklama


Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.

Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.

Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.

Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!




Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;

– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.

Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas




Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …

– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui. 

Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela. 

Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu. 

Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Reklama
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį! 

Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis. 

Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!

Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Reklama
Bet mes kalbame apie guliašą!

– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?

Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
  • Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
  • Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
  • Svogūnai – 300 gramų
  • Pomidorų tyrė – 200 gramų
  • Miltai – 60 gramų
Reklama
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų. 

Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti. 

Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio. 

Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.

Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.

Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Reklama
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.

Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių. 

Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.

Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!


Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą

Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą. 

Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.

Receptui jums reikės :

  • žuvies filė – 800 gr;
  • ryžiai – 100 gr;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 100 gr;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų.
Reklama
Filė praleidžiame per mėsmalę. 

Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje. 

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų. 

Kiaušinius sumaišykite su druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską. 

Įpilkite grietinės ir kiaušinių. 
Reklama

Mes viską sumaišome. 

Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.

Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.

Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių. 

Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių. 

Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių. 

Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.

Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.