Kotletai yra minkšti ir sultingi, kvapnūs ir sveiki, nors į faršą nededama nei bulvių, nei kiaušinių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– ledinis vanduo, 75 ml;
– pipirai ir druska pagal skonį;
– bandelė, 1 vnt;
– česnakai, 1 – 2 skiltelės;
– svogūnas, 1 vnt;
– malta mėsa, 500 g.
Gaminimo procesas
Kalbant apie maltą mėsą, galite paimti bet kurią ir sumaišyti įvairias rūšis.
Aš kartais imu vištieną ir kiaulieną arba kiaulieną ir jautieną. Viskas pagal jūsų skonį.
Patarimas: vanduo turėtų būti gerai atvėsintas, aš paprastai užšaldau ir dūriu į mažus gabalėlius.
Supjaustykite svogūną ir česnaką trintuvu arba smulkiai supjaustykite.
Suskaidykite bandelę į gabalus ir užpilkite pienu.
Maišytuvu sumaišykite faršą, svogūną ir česnaką, bandelę ir vėl viską gerai pertraukite iki vientisos masės.
Druska ir pipirai pagal skonį.
Įpilkite vandens ar ledo gabalėlių, sumaišykite ir greitai viską išplakite, kad ledo gabaliukai neištirptų.
Suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose ir kepkite ant stiprios ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Dedame visus kotletus į keptuvę, uždengiame dangčiu, troškiname ant silpnos ugnies 10 minučių ir patiekiame su įvairiais
garnyrais.
Pagal skonį į faršą dedu ir smulkiai supjaustytų žolelių bei prieskonių.
Jums duotas originalus virėjo receptas, taip pat galite pridėti savo ingredientų.
Mėsa, kurią rekomenduoju gaminti šiandien! Tai pats šauniausias receptas
Tokiam patiekalui galite pasiimti įvairios mėsos – bet kokiu atveju ji pasirodo minkšta, sultinga ir švelni, puikiai dera su įvairiais garnyrais, salotomis.
Jis netgi gali būti gaminamas ir patiekiamas ant šventinio stalo kaip karštas užkandis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiauliena, 700 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- grietinė, majonezas;
- kečupas;
- svogūnas, 1 gabalas;
- sūris;
- garstyčių pupelės.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą ilgomis juostelėmis.
Patarimas : Jei norite pagaminti patiekalą greičiau, muškite mėsą. Bet aš to nedarau, kad mėsa vėliau neprarastų sultingumo ir netaptų sausa.
Padažui sumaišykite vienodą kiekį grietinės ir majonezo, kečupo ar bet kurio pomidorų padažo, druskos, pipirų, prieskonių ir garstyčių – pagal skonį.
Mėsą sumaišykite su plonai supjaustytais svogūnais ir masę gerai išminkykite.
Įpilkite padažo, sumaišykite ir palikite marinuotis mažiausiai 1 valandą, geriausia – ilgiau.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite mėsą ir svogūnus, užpilkite padažu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes.
Išimkite, pabarstykite tarkuotu sūriu ant stambios tarka ir kepkite dar 5 minutes.
Patiekite su bulvių koše, virtais ryžiais, šviežių daržovių salotomis arba marinuotais agurkais – pomidorais.
Jei norite nustebinti savo svečius, kepkite tokią mėsą. Paprasta, bet skanu
Orkaitėje kepta mėsa su obuoliais yra labai originali ir skani.
Tokie karbonadai yra dar geresni nei su ananasais – obuolio skonis ir jo aromatas daro užkandį labai skanu, su saldžiarūgštėmis natomis.
Produktų skaičių nustatykite patys.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bet kokia mėsa;
- sūris;
- obuoliai;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome griežinėliais ir išplakame.
Druska, pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir padėkite mėsą.
Tepkite grietine arba majonezu, aptepkite obuolių griežinėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite, kol ištirps.
Patiekdami galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis, pridėti įvairių padažų. Tai puikiai dera su įvairiais garnyrais, tik su žaliais žirneliais.
Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje
Orkaitėje kepti patiekalai pasirodo skanesni, aromatingesni ir sveikesni – nenaudojate daug augalinio aliejaus ir mėsos ar žuvies, daržovės nebus per riebios.
Šie kotletai su sūriu yra puikūs.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 500 g;
- kepalas, 3 vnt;
- svogūnas, 1 gabalas;
- pieno arba vandens, 150 g;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
- svogūnas, 1 gabalas;
- marinuotas agurkas, 1 vnt;
- kečupas, 3 šaukštai;
- sūrio, 120 g.
Gaminimo procesas
Pirmiausia reikia marinuoti svogūną gabalėliais: sumaišyti actą, 1 arbatinį šaukštelį ir druską, žiupsnelį cukraus, truputį vandens. Viską sumaišykite ir marinuokite svogūną.
Duonos gabalėlius taip pat mirkome vandenyje arba piene.
Į maišytuvo dubenį įdėkite kepalą (iš anksto išspauskite), svogūną, druską ir pipirus, prieskonius pagal skonį ir sumalkite.
Gautą masę sumaišykite su malta mėsa, sumaišykite.
Marinuotą agurką supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį – plonais griežinėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi arba uždenkite pergamentu.
Suformuokite 9 didelius ir plokščius kotletus iš faršo, padėkite ant kepimo skardos.
Tepkite kečupu, dėkite agurko griežinėliais ir sūrio griežinėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Šiuos kotletus patiekiu su įvairiais padažais, garnyrais, salotomis. Skonis. Kartais galite pridėti ir keptų grybų, kietąjį sūrį pakeisti lydytu sūriu arba sūrio riekeles dėti ne tik ant viršaus, bet ir į kiekvieno kotleto vidų.