Paprastas pyragas su kefyru per 5 minutes + kepimo laikas

2021-08-21 Autorius Worldrecipes.lt

Paprastas pyragas su kefyru per 5 minutes + kepimo laikas
Pūkuotas ir erdvus pyragas paruošiamas greitai, pasirodo skanus.

Šį receptą galite naudoti biskvitui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kefyras, 250 ml;
– cukrus, 200 g;
– manų kruopos, 200 g;
– augalinis aliejus, 100 ml;
– miltai, 140 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite.

Kefyrą sumaišykite su cukrumi, manų kruopomis, augaliniu aliejumi, vaniliniu cukrumi, sumaišykite.

Mes sujungiame sausus ingredientus su skystais ingredientais.

Formą patepkite aliejumi arba padenkite pergamentu, išdėliokite tešlą, išlyginkite.
Reklama
Orkaitės šildymas – 180 laipsnių, kepkite apie 20 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę.

Patarimas : maistas turi būti kambario temperatūros. 

Taip pat galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės ar cinamono skoniui ir kvapui, o ciberžolę – ryškiai spalvai. 

Norėdami pagaminti pyrago kremą, galite išplakti grietinę ir cukraus pudrą.

Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas


Paprastas pyragas su kefyru per 5 minutes + kepimo laikas

Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;
– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;
– uogienė arba tirštas džemas, 150 – 200 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.

Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.

Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų. 

Dalimis supilkite miltus. 

Įpilkite sviesto kambario temperatūros. 

Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.

Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Tepkite plaktu kiaušiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.

Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių. 

Sviestas turi būti kambario temperatūros. 

Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.