Mano būdas gaminti braškių uogienę, kad uogos pasirodytų kaip guminukai. Aš taip darau daugelį metų

2021-08-06 Autorius Worldrecipes.lt

Mano būdas gaminti braškių uogienę, kad uogos pasirodytų kaip guminukai. Aš taip darau daugelį metų
Kad uogienėje esančios braškės liktų sveikos, tankios ir atrodytų kaip marmeladas, jokiu būdu jų negalima virti. 

Kad sirupas mano uogienėje pasirodytų tirštas, gražus, sodrus rubino spalvos, turiu pridėti … Bet, eikime tvarkingai

Uogienei geriausia pasiimti tankią, mažą braškę. Nuimkite stiebą nuo braškės ir gerai nuplaukite.

Sirupo gaminimas. Supilkite į puodą su cukrumi, įpilkite vandens, citrinos rūgšties ir virkite, kol cukrus ištirps. 

Vietoj citrinos rūgšties galima naudoti citrinų sultis. 

Būtent rūgštis neleis patamsėti ir tapti drumsta.
Reklama
Užpilkite braškes šiuo sirupu ir visiškai atvėsinkite.

Tuo pačiu metu braškės išleis savo sultis ir išliks sveikos ir tankios.

Braškių sirupą nupilkite ir užvirkite. 

Dažniausiai sirupą verdu apie 15 minučių, kad išgaruotų skystis.

Braškes vėl užpilkite sirupu ir visiškai atvėsinkite.

Mes darome tai 3 – 4 kartus. 

Ir kiekvieną kartą aš užvirinu sirupą, kad jis būtų tirštesnis.

Pačioje pabaigoje (penktą kartą) įdėkite braškių uogienę į viryklę ir tiesiog užvirkite. 

Džemą supilame į švarius, sterilizuotus stiklainius ir uždarome.

Mūsų uogienė yra paruošta. 
Reklama

Uoga tokioje uogienėje išlieka sveika, tanki, kaip marmeladas. 

Lygiai taip pat verdu uogienes iš vyšnių, abrikosų ir net iš obuolių, supjaustytų pleištais.

RECEPTAS:

Braškė – 1 kg
Cukrus – 0,9 – 1 kg
Citrinų rūgštis – 1/4 šaukštelio

Vanduo – 150 g

Karališkas desertas! Varškės aguoninis su persikais


Mano būdas gaminti braškių uogienę, kad uogos pasirodytų kaip guminukai. Aš taip darau daugelį metų

Toks varškės desertas atrodo labai gražus ir apetitiškas, aromatas skleidžiasi toks, kad tikrai norite jį išbandyti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 3 stiklinės;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kakava, 3 šaukštai;

– riebi grietinė, 2 šaukštai;
– margarinas, 200 g;
– tryniai, 5 vnt.

Norėdami paruošti varškės masę:
– varškės, 1 kg;
– cukrus, 1 stiklinė;

– kiaušiniai, 4 vnt;
– grietinėlės pudingas, 1 pakelis;
– sviestas, 100 g.
Reklama
Norėdami paruošti aguonų sluoksnį :
– smulkintos aguonos, 1 stiklinė;
– baltymai, 5 vnt;

– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– cukraus ir kokoso drožlės po 0,5 puodelio.

Gaminimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su kitais produktais, minkykite tešlą, padalykite ją į 2 dalis, apvyniokite folija ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.

Uždenkite formą pergamentu, išdėliokite 1 dalį tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

Varškę pertraukiame maišytuvu.
Reklama
Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo. 

Baltymus atskirai išplakite iki purumo.

Įpilkite minkšto sviesto ir varškės, pudingo ir sumaišykite.

Masę sumaišome su baltymais.

Aguonų sėkloms išplakite baltymus, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki standumo ir tirštumo.

Sumaišykite su aguonomis, krakmolu ir drožlėmis, minkykite mentele.

Paimame paruoštą iškeptą plutelę, suberiame į formą, šaukštu dedame ant viršaus, pakaitomis aguonų ir varškės masės.
Reklama
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Išimame, dedame persikų griežinėlius ir ant viršaus patriname antrąją trapios tešlos dalį. 

Grįžtame į orkaitę dar 40 – 50 minučių.

Patarimas : kad pyragas gerai iškeptų ir taptų drėgnas, palikite jį atvėsti uždaroje orkaitėje. 

Kai atvės, ištraukite ir pabarstykite milteliais arba tarkuotu šokoladu.