Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu

2021-09-03 Autorius Worldrecipes.lt

Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu
Šie pyragai-bandelės jums tikrai patiks. Jie yra erdvūs, purūs, minkšti, labai aromatingi. 

Aš dažnai kepu šį bandelę pusryčiams, vaikai mėgsta į mokyklą pasiimti bandeles.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • pieno, 200 ml;
  • cukrus, 4 šaukštai;
  • žiupsnelis druskos;
  • sausos mielės, 1,5 šaukštelio;
  • kiaušinis, 1 vnt + baltymai;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • miltų, apie 500 g.
Reklama
Įdarui jums reikia :
  • varškės, 350 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • cukraus, 2,5 šaukštai;
  • vanilino, žiupsnelio druskos;
  • kiaušinis, 1 vnt tepimui.

Gaminimo procesas

Pieną pašildome iki šilto ir sumaišome su cukrumi ir mielėmis. 

Palikite masę 10 minučių, kad suaktyvintų mieles.

Varškę derinkite su druska ir cukrumi, vanile pagal skonį, tryniu. 

Minkykite masę iki vientisos masės.

Patarimas : jei varškė yra riebi, pirmiausia ją išspauskite, kad kepant nepradėtų plisti įdaras. 

Galite įdėti porą šaukštų manų kruopų, tada įdaras nebus skystas.

Reklama


Į pieną su mielėmis įpilkite kiaušinio ir baltymų, augalinio aliejaus, sumaišykite.

Dalimis supilkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą. 

Uždengiame ir pastatome šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.

Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į 4 mm storio sluoksnius.

Mes paskirstome įdarą ant kiekvieno sluoksnio, tolygiai paskirstome ir suvyniojame tankius ritinius.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu.

Kiekvieną ritinį supjaustome 6 – 8 griežinėliais ir dedame ant kepimo skardos, supjaustome.

Reklama
Tepkite plaktu kiaušiniu, uždenkite ir palikite 10 minučių.

Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Varškės įdarą galite pakeisti bet kuriuo kitu arba į varškę įdėti džiovintų vaisių. 

O kai bandelės atvės, jas vis tiek galite užpilti tirpintu šokoladu.

Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos


Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu

Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas. 

Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukraus, 180 g;
  • miltų, 160 g;
  • kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinas;
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.

Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.

Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.

Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais. 

Pasirodo ir labai skanu.