Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei
mėsos kukulių pakaitalas.
Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių.
Patiekite su įvairiais
garnyrais ir salotomis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 3 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
- pomidoras, 1 vnt;
- riebi grietinėlė, 150 ml.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
Įdėkite mėsą į kepimo indą.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.
Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki vientisos masės.
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.
Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.
Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.
Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.
Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.
Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje
Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;
– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.
Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.
Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus.
Mes sumaišome daržoves ir žoleles.
Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.
Minkykite masę.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį.
Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.