čili pipirai: 1 (arba 1,5 arbatinio šaukštelio čili miltelių, jei norisi aštrios sriubos)
svogūnai: 2 (dideli)
česnakas: 4 skiltelių
druska
cukrus
mėgiama mėsa (aš naudojau iškeptą šoninės šašlyką. Galite naudoti paskrudintas šoninės juosteles arba kitą mėsą, svarbu, kad būtų gerai apkepta bei supjaustyta nedideliais gabalėliais)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame, supjaustome nedideliais kubeliais, užpilame vandeniu, beriame druską bei verdame, kol vanduo žvirs.
2. Tuomet nedideliais kubeliais supjaustome svogūnus, sukapojame česnakus. Gerai įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame svogūnus. Leidžiame jiems truputį apkepti, po to sudedame sukapotus česnakus. Jiems bekepant nusilupame pomidorus, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į keptuvę, kur čirškinasi svogūnai su česnakais. Tada sudedame konservuotus pomidorus, viską troškiname tol, kol masė taps vientisa. Sukapojame čili pipirą bei sudedame jį į keptuvę. Beriame druską bei cukrų, cukraus reikia maždaug 1,5 arbatinio šaukštelio, kad atsiskleistų tikras pomidorų/čili skonis ir aromatas. Visą šį troškinuką supilame į puodą, kur verda bulvės. Paskui kai sriuba užverda, sudedame smulkintą/kepintą mėsą bei dar paverdame maždaug 10 minučių, ant mažos ugnies. Po 10 minučių, išjungiame ugnį bei leidžiame sriubai pastovėti dar apie 10 minučių. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Ši sriuba itin skaniai pavyksta, kai lieka mėsos, keptos ant griliaus arba šašlikinės. Dūmo kvapas, jai prideda labai nepakartojamą akcentą.
Adomas
Super, aš mėgstu aštriau , įdėjau 2 čili :)
Atsakyti
Adomas
Atsakyti