Avietinis tortas su citrininiu biskvitu

2017-10-23 Autorius WorldRecipes.lt

Avietinis tortas su citrininiu biskvitu

Ingredientai

    Citrininiam biskvitui:
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 250 gramų
    • kiaušiniai: 4 (vidutinio dydžio)
    • šviežios citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuota citrinos žievelė
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pienas: 250 mililitrų
    • miltai: ~330 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • avietinis likeris (biskvito apšlakstymui)
    Avietiniam kremui:
    • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
    • avietės: 1,5 stiklinės (naudotos šaldytos)
    • cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
    • citrinos rūgštis: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sumaišytu su vaniliniu cukrumi. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius įmaišykite į tešlą. Įmaišykite citrinų sultis bei žievelę.
  2. 2. Tuomet kepimo miltelius bei druską sumaišykite su miltais atskirame dubenyje. Po truputį į tešlą pilkite pieną bei berkite miltus, viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada baltymus išplakite iki standžių putų bei įmaišykite į tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 190 laipsnių temperatūros. Tešlą padalinkite į tris dalis bei atskirai kepkite atsegamojoje kepinių formoje. Kepkite maždaug 20 minučių, kol biskvitas pagelsta (į biskvitą įsmeigta šakutė neturėtų aplipti tešla).
  4. 4. Po to atvėsinkite iškeptus biskvitus ant grotelių bei apšlakstykite aviečių likeriu.
  5. 5. Išplakite grietinėlę su cukrumi bei citrinos rūgštimi, įmaišykite avietes. Šiuo kremu pertepkite biskvitus bei padėkite tortą į šaldytuvą bent trims valandoms. Skanaukite!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš pati fotografavau daug nelaukusi, todėl nuotraukoje dar matyti, kad kremas dar nekokios konsistencijos.
Tortas "Bounty"
(6)
Nuogas tiramisu maskarponės sūrio tortas
(1)
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)