Bananinis sviestas (sumuštiniams, pagardams, ant ledų, su blyneliais ar tiesiog vieną kabinant šaukštu)

2019-01-27 Autorius WorldRecipes.lt

Bananinis sviestas (sumuštiniams, pagardams, ant ledų, su blyneliais ar tiesiog vieną kabinant šaukštu)

Ingredientai

    • riešutinis tempas sviestas: 2-4 valgomųjų šaukštų (žemės, migdolų, graikinių ar makadamijų sviestas)
    • bananai: 1 vidutinio dydžio (~80 gramų)
    • cinamonas: truputėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į virtuvės kombaino indą sudedame visus ingredientus bei triname, kol masė patas vienalytė ir elastiška.
  2. 2. Idealiausia, prieš mėgaujantis šiuo gardumynu, jį palaikyti bent 2 valandas šaldytuve, tada masė truputį sutirštės, įgaus tikrojo skonio bei kvapo.
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Toks bananinis sviestas mažiau kaloringas, bet tuo pačiu pakankamai saldus, kad nereikėtų dėti papildomai cukraus, o taip pat yra švelnios konsistencijos, tad itin lengvai tepamas bei gali būti panaudojamas daug kur - saldiems sumuštiniams, pagardams, ant ledų, su blyneliais arba tiesiog vieną kabinant šaukštu.
  5. 4. Pastebėjimas: Sviestą, kurio iškart nesunaudojote, kuo puikiausiai galite laikyti šaldytuve, uždarame indelyje.
  6. 5. Rekomendacija: Kitą kartą dar galite išmėginti naudoti iš vakaro užšaldytus bananus. Tuomet gausite gardžius bananinius-riešutinius ledus.
Šventiniai vafliai
(6)
Morkų saldainiai vaikams
(3)