Bananų ir žemės riešutų sviesto tortukas (patiks net tiems, kurie nemėgsta riešutų sviesto)

2019-01-25 Autorius Erikos kulinarija

Bananų ir žemės riešutų sviesto tortukas (patiks net tiems, kurie nemėgsta riešutų sviesto)

Ingredientai

    Pagrindui:
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    • anakardžiai: 100 gramų
    • datulės: 70 gramų
    • kokosų aliejus: 50 gramų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
    Įdarui:
    • prinokę bananai: 3 dideli (labiausiai tinka jau gerokai prinokę)
    • žemės riešutų sviestas: ~400-500 gramų
    • augalinis pienas: 6 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Viską sudedame į virtuvinį "kombainą", sublenderiuojame bei sukrečiame į tortinę. Suspaudžiame bei padarome pagrindą.
  2. 2. Įdaras: Visus įdarui skirtingus ingredientus sudedame į kombainą bei sutriname. Tada užpilame ant pagrindo - dedame į šaldytuvą arba į šaldiklį nakčiai arba bent jau 6 valandoms.
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Šis tortukas pats gardžiausias būna prastovėjęs parą laiko. Tuomet susimaišo visi skoniai bei būna sodresnis. Rekomenduoju išmėginti!

Asta

Ką tik pagaminau. Skonis labai geras. Esu panašu ragavusi žaliavalgių restorane . Neturėjau figų ,idėjau vytintų slyvų. Skonio nepamaiše. Ačiū už receptą!
Atsakyti

Laura

Labai skanu:)) dar geriau, kad be jokio pridėtinio cukraus. :))
Atsakyti
Bananų ir žemės riešutų sviesto tortukas (patiks net tiems, kurie nemėgsta riešutų sviesto)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Maskarponės tortas su braškėmis
(13)