1. Pastebėjimas: Šioms bandelėms rekomenduojame rinktis karštai rūkytas kalakutienos dešreles. Nepamirškite pašalinti dešrelių apvalkalo, jei jis nėra natūralus.
2. Iš pradžių dubenyje sumaišykite keletą šaukštų garstyčių su šlakeliu citrinos sulčių.
Reklama
3. Tada į kitą dubenį pritarkuokite fermentinio sūrio.
4. Tuomet miltais pabarstykite švarų bei sausą stalviršį. Dėkite lakštą sluoksniuotos bemielės tešlos bei pakočiokite, kad tešlos lakštas būtų kiek plonesnis (maždaug 3 milimetrų). Supjaustykite lakštą į tokio dydžio mažesnius gabaliukus, kad vienu galėtumėte apglėbti dešrelę.
5. Po to dešrelę apvoliokite garstyčių padaže, paskui tarkuoto sūrio dubenyje bei suvyniokite į tešlos patalą. Užspauskite bei palyginkite sujungimo liniją ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
6. Šitaip pagamintas bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais bei kepkite maždaug 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!